Какво казва Конституцията и кога ще стане ясно - кабинет

...
Какво казва Конституцията и кога ще стане ясно - кабинет
Коментари Харесай

При успешни преговори нов кабинет може да има още до края на следващата седмица

Какво споделя Конституцията и по кое време ще стане ясно - кабинет или избори?

До края на март има опция и да се сформира ново държавно управление с мандата на ГЕРБ-, и да се стигне до насрочване на избори " две в едно ". Това предвижда пред бТВ преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

При сполучливи договаряния нов кабинет може да има още до края на идната седмица, изясни тя.

„ Мандатът може да бъде връчен и да бъде върнат сполучливо завършен, т.е. в идната седмица да има и гласоподаване за държавно управление. Вариант 2 е да бъде преминато през нов кръг съвещания, който да даде време на първата и втората по бройка парламентарни групи да търсят още по-дълго опцията за поддръжка в държавно управление “, разяснява доцент Киселова.

Ако връчването на първия мандат се забави, напъните по-скоро са за сформиране на държавно управление, счита конституционалистът. След това, стартира да тече времето и има седем дни мандатът да бъде върнат - сполучлив или не.

„ Абсолютно действителни са и двете благоприятни условия – и да има, и да няма държавно управление , тъй като договарянията ще предопределят дали се отива към предварителни избори и дали въпреки със скърцане на зъби, ще поддържат държавното управление с мандата на “, уточни доцент Киселова.

„ Трябва да се изчерпят и трите благоприятни условия за сформиране на държавно управление и едвам, в случай че се провалят, могат да се насрочат предварителни избори. За да бъдат 2 в 1, дружно с европейските, това би трябвало да се случи до началото на април “, пресмята още тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР