Какво гори? Това попита уплашено пловдивчанин, след като чу вой

...
Какво гори? Това попита уплашено пловдивчанин, след като чу вой
Коментари Харесай

Народът изтръпна от ужас! Пожарни окупираха центъра на Пловдив, вият сирени

Какво гори? Това попита уплашено пловдивчанин, откакто чу писък на сирени по основната улица. Човекът още повече се стъписа, когато видя, че три пожарни са разпънали стълби към шадравана пред общината, предава 24 часа.

„ Нищо ужасно. Днес стартира Седмицата за пожарна сигурност “, обясниха засмени огнеборци.

През това време десетки деца обикаляха алените коли, придружавани от майките си. Огнеборци им посочваха шлангове, стълби и елементи от колите, с които потушават пламъците.

40-метрова автомеханична стълба се извисяваше над шадравана, издигната от единия специалиализиран автомобил. Децата го гледаха с интерес. Някои слагаха защитни каски и светлоотразителни жилетки. Други се качваха на самите машини, с цел да се почувстват като огнеборци.

В голяма железна тава сипваха гориво и я запалваха, а по-късно стремително я загасваха.

До Копчетата е ситуирана сцена, на която актьори от Кукления спектакъл показват действителна история за две деца. След като баба им излиза и ги оставя сами, те вземат решение да си поиграят с кибрит и провокират пожар, който огнеборците би трябвало да загасят. Постановката продължава с наводняване и демонстрира работата на пожарникарите в действителна обстановка.

“Много е забавно, бихме желали да станем огнеборци ”, споделиха 12-годишните Георги и Алекс, откакто слязоха от стълбата на противопожарния автомобил. Те схващат, че работата на пожарникари е рискова, само че все пак имат предпочитание да оказват помощ на хората.

“Най-важна е предварителната защита. Трябва да възпитаме и да ограмотим децата в областта на пожарната сигурност, с цел да понижим оптимално случаите ”, обясниха от Пожарната. Тази седмица те ще провеждат срещи с ветерани огнеборци, както и демонстрации на евакуация в детски градини в Пловдив и региона.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР