Какво е водно тегло“ и как бързо да се отървеш

...
Какво е водно тегло“ и как бързо да се отървеш
Коментари Харесай

Какво е „водно тегло“ и как бързо да се отървеш от него


Какво е „ водно тегло “ и по какъв начин бързо да се отървеш от него? Позната ли ви е следната обстановка: мерите се на кантара и той демонстрира една стойност, мерите се още веднъж след 1-2 дни и към този момент сте с един кг нагоре.
Питате се по какъв начин е допустимо това –
да недебелеете толкоз много за толкоз негативно време. Спокойно, не си дебела, а просто задържаш вода в тялото си! Ситуацията, в която се намираш, се разказва с две думички – водно тегло.
„ Водно тегло “ е термин, за който
евентуално към този момент сте чували, само че знаете ли какво в действителност значи? Често се употребява, когато хората се пробват да отслабнат, само че мистериозно напълняват. Истината е, че е нужно време на мазнините да се натрупат в тялото ви, само че в случай че задържате вода може да се почувствате по-тежки безусловно в границите на един ден.

Накратко, водното тегло поражда, когато нашите кафези и зоните към клетките ни съхраняват излишна вода. Ето за какво може да забележите части от тялото си, които са склонни да се подуват, когато задържате течности. Известно е да вземем за пример, че глезените демонстрират първите признаци на водно тегло.

Водното тегло може да идва от разнообразни източници, но често се случва, когато човек консумира твърде доста въглехидрати. Защо? Въглехидратите се трансформират в сила (под формата на глюкоза), само че в случай че ядете повече въглехидрати, в сравнение с изгаряте, тялото ги съхранява под формата на лой, с цел да ги употребява по-късно.
Докато тялото ви трансформира въглехидратите
в мазнини, то също задържа вода. Според експертите, тялото ви се нуждае от три до четири грама вода за всеки един грам въглехидрати, които би трябвало да преработи. Ако изгаряте всички въглехидрати, преди те да се трансфорат в мазнини, тялото ви не се нуждае от непотребната вода. Ако обаче ядете повече въглехидрати, в сравнение с тялото ви в действителност се нуждае, ще съхранявате както мазнини, по този начин и непотребна вода.
Според Healthline, „ диетолозите препоръчват
въглехидратите да обезпечават 45 до 65% от дневния ви банкет на калории. “ Тези количества, несъмнено, би трябвало да бъдат по-високи за хора, които са физически дейни и елементарно ще изгорят въглехидратите, преди да се трансфорат в мазнини. Това значи, че ако консумирате 2000 калории дневно, би трябвало да ядете между 225 и 325 грама въглехидрати всекидневно, само че в случай че не сте деен човек, би трябвало да се стремите към долния завършек на тази канара. Хората, които се пробват да отслабнат, могат да видят по-бързи резултати, като употребяват
единствено 50 до 150 грама въглехидрати всеки ден.
Солта е различен огромен провинен, който способства за водното тегло. Това е по този начин, тъй като тялото постоянно се пробва да резервира едно и също съотношение сол/вода. Ако приемате куп спомагателна сол, тялото ви автоматизирано ще стартира да задържа вода като средство за попречване на дехидратация.
Други фактори, които могат да допринесат
за вашето водно тегло, включват възраст, стрес и хормони.

Разбира се, всеки човек е друг и в случай че не сте сигурни какво може да причинява вашето водно тегло, постоянно е най-добре да се консултирате с лекар, преди да предприемете стъпки към премахването му.

Има разлика сред водата, от която се нуждае тялото ви, с цел да обезпечи вярното действие на органите ви, и тежестта на водата, която е просто непотребна течност, която се съхранява в тялото ви. Първият е от значително значение за организма.

Всъщност водата нормално съставлява 50 до 60% от общото телесно тегло на възрастен, съгласно Medical News Today. Това е „ положителната “ вода, която не способства за увеличение на тежестта. Водното тегло, въпреки това, е количеството вода, което се съхранява в тялото над стойностите, необходими за вярната функционалност на органите. Задържането на вода може да е повода за до девет кг от съмненията в тежестта на човек!

За разлика от по-голямата част от водата в тялото ви, вие не се нуждаете от водно тегло. Въпреки че то не е наложително неприятно за вас, може да аргументи отичане на корема, тежест и общ дискомфорт. Обикновено водното тегло изчезва от само себе си, само че има какво да извършите, с цел да го накарате да се махне по-бързо.

Ето какви стъпки би трябвало да предприемете, в случай че желаете да елиминирате вашето водно тегло допустимо най-скоро:

Упражненията може би са един от най-хубавите способи за понижаване на водното тегло в кратковременен проект. Всяка форма на упражнение усилва изпотяването, което значи, че ще загубите вода.

Малко е необичайно, само че приемането на повече вода понижава водното тегло. Задържането на вода се случва значително заради дехидратация, тъй че когато приемате задоволително течности тялото ви няма да се „ вкопчва “ във всяка капчица и да я складира, а просто ще я изведе от него по натурален метод.

Натрият, който получавате всекидневно от солта, е един от най-разпространените електролити в човешкото тяло. Той играе значима роля в равнищата на хидратация. Ако равнищата на натрий са прекомерно ниски или прекомерно високи, това ще докара до несъответствия в тялото и затова до задържане на течности.

Калият е значим електролит, участващ в регулирането на салдото на течностите. Служи за противопоставяне на резултатите на натрия посредством увеличение на производството на урина, което може да предотврати задържането на вода и натрупването на течности.

Увеличаването на приема на калий може да бъде от изгода за понижаване на наднорменото тегло, изключително в случай че не ядете постоянно храни, богати на калий. Много плодове и зеленчуци са с високо наличие на калий, в това число банани, картофи, кайсии, спанак и домати.

Магнезият е различен основен електролит и минерал. Напоследък се трансформира в доста известна добавка за здраве. Изследванията във връзка с магнезия са обширни и демонстрират, че той има над 600 функции в човешкото тяло, в това число освобождението от излишната вода в организма.

Намаляването на въглехидратите е нормална тактика за бързо изхвърляне на непотребната вода. Въглехидратите се съхраняват в мускулите и черния дроб като гликоген, само че гликогенът също извлича вода вътре дружно със себе си.

За всеки грам гликоген, който съхранявате, 3–4 грама вода може да се съхранява с него. Това изяснява за какво хората губят неотложно тегло, когато преминат към диета с ниско наличие на въглехидрати.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР