Какво е общото между режисьора Дейвид Линч и тениса на

...
Какво е общото между режисьора Дейвид Линч и тениса на
Коментари Харесай

Бокс + Кустурица или какво да очакваме от 22-ия "София филм фест"

Какво е общото сред режисьора Дейвид Линч и тениса на маса, сред Педро Алмодовар и битката, сред бокса и Емир Кустурица, сред Стенли Кубрик и футбола, Уес Андерсън и волейбола или Джеймс Камерън и биатлона? Отговорът е 22-ия " София филм фест " сред 8 и 29 март следващата година, оповестиха уредниците на конференция през днешния ден.

По-специално това ще е партньорството на фестивала с купата София - европейска столица на спорта, едно от многотосъбития, които градът ще семейства следващата година наред с Европредседателството. Целта на купата е да разпространява дейния метод на живот и всеобщия спорт, като фокусът ще участва и във филмовата стратегия на фестивала посредством селекция от филми и събития на спортна тема.

Във връзка с нея шестима млади български режисьори ще произведат и рекламните клипове - в действителност късометражни филми, на събитието. Темите им бяха изтеглени през днешния ден в Дома на киното на правилото на жребиите в спортните надпревари: от две урни с названия на спортове и известни имена от международното кино. Така Драгомир Шолев ще режисира клип за биатлона в стила на Джеймс Камерън, Иван Москов - за бокс в стила на Кустурица, Неда Морфова - за волейбола по Уес Андерсън. Идеята е на рекламната организация DDB и филмовото студио " Ню Бояна ", които са създатели на досегашните акции на фестивала, като музикалния клип " Златен билет ".

" Ню Бояна " ще връчи и спомагателна премия следващата година за филм в развиване на български режисьор. Тя ще е в размер на 55 хиляди евро, 50 хиляди от които са под формата на услуги от студиото.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (946)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР