Какво е общото между българския футбол и Вселената на Марвел?

...
Какво е общото между българския футбол и Вселената на Марвел?
Коментари Харесай

Футболен бизнес Made in BG: От италианската афера до тъжния турски сериал...

Какво е общото сред българския футбол и " Вселената на Марвел "? Подобно на известните по целия свят комикси, най-популярната игра у нас е изобилен източник на нови герои за публиката. И в случай че рисуваните американски персонажи са подвластни на положителното и злото, у нас всичко е действително. Наглед приказни сюжети се обвързват с персони от плът и кръв, а резултатът от всичко това е трагикомедия с детайли на екшън-драма и криминале.
 Бивш теляк на Левски довел италианците в Царско село?
Бивш теляк на Левски довел италианците в Царско село?

70-годишен ще се води за треньор на тима

Богаташи, сиромаси, измамници, бандити, хора със странни прякори и така нататък.. Спайдърмен и Капитан Америка могат единствено да си мечтаят за харизмата им!

Годините си минават, само че efbet Лига не стопира да ни изненадва. Та по този начин и тази зима. Точно, когато си мислехме, че този обичай е от дълго време пропуснат, нов подозрителен воин набира сили в елита ни. Става въпрос за актуализирания отбор на Царско село. Снощи " царете " изиграха контролна среща с ЦСКА, в която присъединяване взеха безчет незнайни италианци, пристигнали с новите съсобственици на клуба от Околовръстното.
 Снимка 562663
Източник:

Рано е да даваме някакви оценки, само че на всички е ясно, че тук нещата не отиват на добре. Каквото и да се приказва, сходен вид сформира не оказват помощ с нищо за развиването на българския футбол. Хайде да не задълбаваме, само че италианско-швейцарски фонд да желае да влага при " царете ", които са без история, аудитория или някакъв капацитет за бизнес облага, ами необичайно е.
 Президентът на Царско село: Отборът няма да наподобява изцяло италиански
Президентът на Царско село: Отборът няма да наподобява изцяло италиански

Имаме 4-5 съществени футболисти привлечени от български клубове, споделя Иво Андреевски

Гледайки Царско село, неизвестно за какво, в съзнанието ми незабавно изкачат " организации ", които имаха своите пет минути популярност в шампионата ни. Определено станаха за смях и хвърлиха съществено леке върху така и така много ниското добро име на " майсторската група ".

БОТЕВ (ПД) - " Италианската спекулация "

Нямаше по какъв начин да не стартираме тъкмо с тази " скица ". " Бултрасите " към момента сънуват кошмари за това, което се случи с емблематичния български клуб през есента на 2009 година. Тогава притиснат до стенат от идния банкрут, паметният необут на " жълто-черните " - Димитър Христолов, се коалира с т.нар италиански предприемачи Франческо Салерно, Малу Мпасинкату и Марко Орлека.
 ВИДЕО: Феновете на Ботев изгониха Салерно
ВИДЕО: Феновете на Ботев изгониха Салерно

Привърженици на Ботев не желаят италианеца в Пловдив

Заедно с тях пристигнаха куп италиански несретници, които заиграха с екипа на Ботев. Техен старши-треньор стана лудакът Енрико Пичони, който някак си съумя да се влюби в пловдивския гранд и даже си татуира клубната емблема на гърба. И въпреки, че " канарите " биваха бити като тъпани в " А " група, внезапно надделяха Локо (Пд) в огромното градско дерби, а победният гол осъществя един от дребното качествени в техните редици Фабио Морини!

 Италианската група си отпътува в петък, отхвърлиха се от Ботев

Но с този триумф свършва и всичко положително от италианците. Носят се истории за неплатени нощувки, заплати, непрестанни неистини, а Енрико Пичони беше останал пленник в пловдивски хотел поради насъбрани нощувки за над 60 000 лв.!
 Христо Андреев: Салерно лъже като жена
Христо Андреев: Салерно лъже като жена

Феновете скочиха против италианеца

В последна сметка почитателите на Ботев направиха всичко по силите си, с цел да изгонят ментетата, а през февруари 2010 година " жълто-черните " банкрутираха поради големите си задължения.

НЕФТОХИМИК - Порточанов + италианци = скандал

Викторио Мунгай е известна персона в Бургас, пишат сътрудниците от " Флагман ". Той прави два опита, с цел да стане притежател на футболната емблема на града - Нефтохимик, само че и двата претърпяват провал.

Мунгай се опитва да влезе и в ПСФК " Черноморец Бургас ", обещавайки, че ще ги направи спътник на немския гранд Борусия (Дортмунд). Гръмките му медийни изяви стигат до такава степен, че през 2015 година твърди, че ще докара папа Франциск в Дебелт, с цел да открие католически храм.

Но в този момент ще се подчертаваме на " партньорството " му с Христо Порточанов при започване на новото хилядолетие. Тогава е назначен за шеф на Нафтата и стартира да влачи италианци на кг. Познато, нали?
 Снимка 492212
Източник:

Изведнъж " шейховете " се оказват с двама старши-треньори. Българинът - Димитър Стойчев и италианецът - Салваторе Полверино. Двамата се скарват още на първата седмица на подготовката, която е цели 30 дни на Апеннините! Печелившият е Полверино, който си подсигурява и механически шеф в лицето на своя съотечественик Серджо Борго. Поражение от Спартак (Варна) с 2:5 обаче вбесява Порточанов и той гони всички " жабари ", измежду които и футболиста Гулиелмо Балдини, напомня материал на " Блиц ".
 Нефтохимик отхвърли на италианци
Нефтохимик отхвърли на италианци

Последната оферта е била от футболния сътрудник Пепино Тири

Но ексцентричният покровител не си взима поука и през 2004 година повтаря своята неточност!

Тогава залага на треньорско дуо в лицето на Клаудио Масело и Салваторе Бианкети, които биват съветвани от своя наставник Франко Сколио. Методиката им обаче остава извънредно неразбираема за тогавашните футболисти в отбора и небрежно биват освободени след две тежки загуби за състезание.

ЕТЪР - " Турският сериал "

Още една емблема на българския футбол може да се оплаче от това, че била жертва на мними предприемачи.

През 2002 година е учреден ПФК " Етър 1924 ", който още идната година влиза във втория ешелон и в продължение на осем сезона непроменяемо играе в " Б " група. Тогава на небосклона се появява турският предприемач Фейзи Илханлъ, който става мажоритарен притежател на клуба и макар подозренията на почитателите, съумява да класира тима за елита.

Обещава с обсег, че ще дава " колкото би трябвало пари " и дава сериозна поръчка, че Етър ще се бори за място в челото.
 Фейзи Илханлъ сезира ФИФА и УЕФА за етнически обиди
Фейзи Илханлъ сезира ФИФА и УЕФА за етнически обиди

Босът неудовлетворен от почитатели и футболисти

Сезонът в Първа лига стартира с треньор Цанко Цветанов, само че по това време към този момент се усеща, че нещата в клуба не вървят. Легендата Цветанов бива уволнен от Илханлъ на 27 август, набеждавайки го в уговаряне на срещата с Берое и симулативно държание.

Собственикът на Етър счита че Цветанов съзнателно е пуснал в игра Костадин Гаджалов, който си вкарва автогол в 88-ата минута и донася минималния триумф за заралии.

 Скандално! Лепват турско име на Етър

За няколко дни нещата се усъвършенстват, само че след седмица Цанко още веднъж е уволнен, този път, тъй като настройвал почитателите против турчина. На негово място е назначен Даят Сердар...

Постепенно Етър затъва от ден на ден и поради проблеми сред турчина и Община Велико Търново, тимът е заставен да напусне стадион " Ивайло " и да играе домакинските си мачове в Сливен. През зимата на 2013 пък се прави селекция от куп недоказани чужденци, а през май Илханлъ напуща потъващия транспортен съд. Твърди се, че оставил и над половин милион лв. задължения... Искал даже да смени името на великотърновци на Етър-Диарбекирспор!
 Илханлъ отново излъга Етър
Илханлъ отново излъга Етър

Тимът без треньор за мача с Миньор

Транспарант от това време, по негов адрес, пък е сладкодумен какво мислят " виолетовите " последователи за него: " Фейзи, прошляк безпаричен, махай се от ФК Етър! ".

ВЕРЕЯ - Добро начало и срамен край

Старозагорският отбор беше едно от приятните феномени в българския футболен хайлайф, до момента в който и " сините лъвове " не свършиха парите. А с това стартира и мъката им.

По средата на сезон 2018/2019 клубът сякаш бе взет от тайнствен източноевропейски консорциум, който трябваше да стабилизира финансово обстановката на " Трейс Арена ". Започнаха да се сменят треньори и футболисти. Като " черешката на тортата " беше украинският експерт Севидов, който в родината си е бил наказван за " черно тото ".
 Снимка 384609
Източник:

Случайност или не, през февруари 2019 година БФС глоби старозагорци с 15 000 лв. в съмнение за манипулиране на мачове.

" Не сме взимали четири месеца заплати, единствено ни лъжат. Всяка седмица ни дават обещание и нищо. Изгониха ни от хотела, стопираха ни храната. В момента сме на свободна прехрана. Някой момчета спят у съотборници, тъй като няма къде ", оплаква се по това време състезател на отбора.

В последна сметка предходното управление, взима властта от задграничния консорциум и Верея някак си довършва сезона преди да изчезне в миманса.
 Кристиян Кацарев: Това е мъка, не е футбол, много съм обиден
Кристиян Кацарев: Това е мъка, не е футбол, много съм обиден

Вратарят на Верея желае гаранции преди началото на шампионата за неизплатени отговорности към играчите

А представете си какво щеше да стане с Левски и ЦСКА, в случай че бяха поети от Джо Диксън или Денис Кизилоз?

Горните образци са задоволително доказателство за това, че през годините много български тимове са си патили от задгранични " богаташи ". И въпреки историята да учи човек на това да не повтаря остарели неточности, наподобява футболният бизнес у нас се нуждае от още много време, до момента в който се разграничи вечно от сходни издънки.

А до тогава " комичен рев " ще оглася клетата ни професионална лига...
 Бивш притежател на ЦСКА банкрутира
Бивш притежател на ЦСКА банкрутира

Прамод Митал е разгласен в неплатежоспособност поради задължения от 150 милиона лири
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР