Какво е лятото в града, ако не може да се

...
Какво е лятото в града, ако не може да се
Коментари Харесай

Пет градски парка в Европа, който си заслужава да посетим

Какво е лятото в града, в случай че не може да се разхладим и отморим в някой градски парк? Ето пет не толкоз известни паркове в Европа, които обаче си заслужава да посетим.
 Снимка 490395

Тюйлери в Париж

Паркът към двореца Тюйлери е издигнат от Катерина Медичи през 1564. Известният градинар на Луи XVI Андре ле Нотр придава на мястото класическия френски парков жанр. Освен на растения, може да се насладим и на скулптури на Роден и Джакомети, както и на най-модерните жители на френската столица, за които Тюйлери е обичано място за проява на нов тоалет.
 Снимка 490398

Дворът на Катедралата в Барселона

Готическата катедрала сама по себе си е забележителна, само че дворът й, основан още през XIV век, заслужава изключително внимание. Палми, магнолии и портокалови дръвчета хвърлят сянка върху скулпторите и луксозния шадраван. Там е и домът на 13 бели гъски, знак на мъченията, на които е била подложена Света Еулалия - настойник на катедралата и на града.
 Снимка 490393

Лаженки във Варшава

Най-големият парк в полската столица се простира на 76 хектара земя, което изяснява както огромното многообразие от забележителности в него, по този начин и фактът, че ни би трябвало най-малко ден, с цел да го обиколим. " Дворецът на водата ", римският спектакъл, Бялата вила, остарялата и новата оранжерия, дворецът " Мишлевицки " са част от историческите постройки. Тук е и прословутата скулптура на Шопен.
 Снимка 490397

Розариумът в Рим

Общинската розова градина на Вечния град е отворена за визити от края на всяка пролет, когато повече от 1100 типове рози разцъфтяват в лехите й. Сред най-любопитните за посетителите са Rosa Chinensis Virdiflora, която има зелени венчелистчета, Rosa Chinensis Mutabilis, чийто цвят се трансформира с течение на времето и Rosa Foetida, славеща се с много неприятна миризма.
 Снимка 490396

Аптекарската градина в Челси, Лондон

Оградената със стени градина на брега на Темза е построена през 1673 година от тогавашното аптекарското общество в британската столица. И през днешния ден огромна част от насажденията й са растения, които се използват в медицината. Интересни са " Лехите на ботаническата поредност ", чиято цел е да покажат вероятната еволюция на някои растителни типове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР