Какво е да си посланик за един ден? Възможността да

...
Какво е да си посланик за един ден? Възможността да
Коментари Харесай

Да бъдеш посланик за един ден

Какво е да си дипломат за един ден? Възможността да си отговорят на този въпрос получиха 30 девойки с публично значими дела, които завоюваха конкурс на английското посолство в София. Той се провежда за втора поредна година по случай Деня на дамата. Победителките прекараха по един ден на работа с посланици, а една от тях беше вицепрезидент за 24 часа. С тях ни среща Виктория Бояджиева.

Млади девойки с вродена мъдрост. 15-годишната Елена споделя алегория за кахърен човек, който срещнал дете на плажа.
Елена Станева - една от победителките: Старецът видял, че момчето връща назад в океана изхвърлените морски звезди поради бурята. Мъжът погледнал с неразбиране детето и споделил: " Какво правиш, те са толкоз доста, а ти си единствено едно малко момче. Наистина ли мислиш, че ще успееш да промениш нещата? " Момчето взело още една звезда, хвърлило я и се обърнало, казвайки с необятна детска усмивка - ами аз одеве трансформирах нещата за тази морска звезда.
За значимостта на персоналния принос приказва и Евелина от Галиче.
Евелина Димитрова - една от победителките: 17-годишно момиче от ромски генезис, идващо от малко село в най-западналия край. Аз също бленувам и сбъдвам фантазиите си. Уча интензивно, развъртвам качествата си, работя върху това, което не ми харесва. Така че нямам време да споделям " В тази страна нищо не става ", тъй като става и аз съм част от това.
А ето и посланието на Моника.
Моника Митова - една от победителките: Време е да излезем от рамките на персоналното съществуване и да помислим за общото.Илияна Йотова - вицепрезидент на България: В България имаме своите амбициозни, съпричастни девойки. Умни девойки!
Най-голямото достижение на самодейността " Посланик за един ден " е предизвика младежите в България за най-важното на този свят - вярата в себе си. И в идеите си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР