Какво друго би могло да направи федералното правителство в Берлин,

...
Какво друго би могло да направи федералното правителство в Берлин,
Коментари Харесай

BILD: Как голямата коалиция в Берлин хитрува за газопровода на Путин?

Какво друго би могло да направи федералното държавно управление в Берлин, с цел да осъществя влиятелния план на Владимир Путин за газопровода „ Северен поток 2 " съгласно желанията на съветския газов колос „ Газпром "? Според информация на немския вестник BILD, представена от организация " Фокус ", партиите от огромната коалиция (ХДС ХДС и ГСПД) са дефинирали корекция в закона, която може да анулира затегнатата Газова инструкция на Европейския съюз за тръбопроводи на трети страни, или най-малко в тази ситуация със „ Северен поток 2 “.
От редакцията напомнят, че модифицираната инструкция на Европейски Съюз планува цялостно обособяване на операторите на тръбопроводите и снабдители на природен газ. В резултат „ Газпром “ към този момент няма право да е притежател на газопровода. Това прави действието на „ Северен поток 2 “ по съветските условия съвсем невероятно. Изключения са вероятни единствено за тръбопроводи, които - според директивата на Европейски Съюз, са приключени „ преди 23 май 2019 година “.
„ Северен поток 2 " се чака да бъде приключен при започване на 2020 година, като по този метод попада напълно под наредбите на Газовата дитектира. И към този момент има недоволства от обстановката. Изпратено е писмо с съществена рецензия към съответната дата - 23 май 2019 година
На помощ на руснаците се притича Берлин – ръководещата огромна коалиция се стреми да смекчи наредбите на Брюксел и използването им на територията на Германия посредством промени в законодателството. Такива са импортирани през септември, а съответно от фракциите на обединението в Бундестага – на 5 ноември. Но сред двете оферти има основни разлики.
Докато законопроектът на федералното държавно управление от месец септември към момента дава отговор на ясните условия на Европейски Съюз за изключение, ако газопроводът е приключен преди 23 май 2019 година, то в поправката от вторник този откъс „ внимателно “ е отстранен. По всяка възможност последният вид се харесва в „ Газпром “.
Като опрощение за смяната съдружните партии показват, че директивата на Европейски Съюз „ привилегирова съществуващите вложения. (...) На този фон… би трябвало да се вземат поради всички условия по случая ".
От измененията следва, че не датата на въвеждане в употреба на „ Северен поток 2 “ през 2020 година, а „ съществуващите вложения “ - в това число два милиарда евро от немски компании - са решаващи за определянето на това дали „ Северен поток 2 “ ще попадне, или не под наредбите на Газовата инструкция.
Но това би било очевидно нарушаване на законодателството на Европейски Съюз, което в Брюксел би било оценено като „ недопустимо “ съгласно BILD.
Съгласно модифицираната Газова инструкция (член 36), Европейска комисия има опция да прегледа и, в случай че е належащо, да отхвърли дерогация, поискана от народен регулаторен орган. Например, това би се случило, в случай че Европейска комисия и страна членка поясняват по друг метод крайната дата на довеждане докрай на тръбопровода.
Голямата коалиция хитрува освен в Европейска комисия и Екологичен потенциал, само че и в Бундестага. След внасянето на законопроекта от 23 септември федералното държавно управление изиска от опозиционните партии да се откажат от дългото му обсъждане. Причината е, че законът би трябвало да бъде признат неотложно и без ремонти. В допълнение на опозицията бе дадено планът да бъде разискван в Комисията по стопански и енергийни въпроси на съвещанията от 21 до 25 октомври, съвсем две седмици преди планувания избор в Бундестага. Но след това огромната коалиция отхвърли дебата, макар че той бе включен в дневния ред. Едва 48 часа преди гласуването ръководещите партии внесоха корекции в законопроекта, като по този метод оставиха опозицията изцяло неподготвена. Предстои тази седмица да бъде извършено гласоподаване в Бундестага.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР