Какво да ядем, за да се предпазим от коронавируса? Сирене.

...
Какво да ядем, за да се предпазим от коронавируса? Сирене.
Коментари Харесай

Коя храна ни пази от коронавируса

Какво да ядем, с цел да се предпазим от ковид? Сирене. Витамин К, който се намира в доста сирена, може да вържи рисковата болест надалеч от нас. До този извод са стигнали нидерландските лекари, след изследване, което е посочило, че пациентите с тежка форма на Covid-19 имат дефицит на витамин К,, написа zdrave.to.

Медиците са изследвали 134 пациенти с тежки форми на болестта. " Всички пациенти с тежък ковид са имали дефицит на витамин K. Следващата стъпка е да се тестват тези, които страдат от сърдечно-съдови болести, както и диабетици. Може да се наложи да им дадете витамин К. ", уточни доктор Тод Доферхоф, експерт по инфекциозни заболявания в болничното заведение Canisius Wilhelmina.

Covid-19 предизвика нарушавания на кръвообращението. Витамин К оказва помощ за контролиране на коагулацията на кръвта и отбрана на белите дробове. Можете да намерите този витамин в сиренето, както и в зелените зеленчуци.

Има обаче и скептици. Такъв е кардиологът Ан-Селин Мартен, който работи Европейската болница „ Жорж Помпиду " и се отнася с изключително внимание към хипотезата. " Няма данни, които да потвърждават изгодите от потреблението на витамин К за профилактика или лекуване. Консумацията на витамин К с храната нормално е задоволителна ", уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР