Каквито и цветове и нюанси да станат актуални за сезона,

...
Каквито и цветове и нюанси да станат актуални за сезона,
Коментари Харесай

Символ на лукс и богатство: Цветът, който Кристиан Диор и Ив Сен Лоран наложиха в света на модата

Каквито и цветове и нюанси да станат настоящи за сезона, класиката ще остане безконечна.  И, несъмнено, когато става въпрос за мода, първото нещо, което идва на разум, е този тъмен и даже печален, само че необикновено грациозен и моден черен цвят.  

За дизайнерите това се трансформира печеливш звук, кадърен да засенчи всеки различен колорит и да показа човек като по-изискан пред обществото.  

 кристиан диор ив сен лоран Getty

В тази публикация ще ви разкажем по какъв начин дизайнерите гледат на черния цвят и за какво постоянно ще изглеждате първокласно в него. 

Черният цвят се е утвърдил в обществото к ато знак на разкош и благосъстояние . Започва оттова, че боята преди време е коствала скъпо и затова е била недостъпна.  Тогава единствено хора с висок обществен статус можели да си разрешат да носят този колорит . Освен това заради мрачността на цвета се шиели по-специално рокли и костюми за погребения.  

 кристиан диор ив сен лоран Getty

Въпреки всичко, измежду жадуващите да наподобяват като хора от аристократичното общество, траурното черно се трансформирало в недосегаем разкош . Хората мечтаели да го имат, с цел да показват благосъстояние. 

В средата на 19 век черното придобило нова визия и още по-голяма известност.  Причината за това била и тъгата от гибелта на брачна половинка на кралица Виктория. След загубата на принц Албер тя носела траурни черни облекла до гибелта си.  И, несъмнено, такава смяна в избора на облекло не останала незабелязана от света на модата. 

 кристиан диор ив сен лоран Getty

С течение на времето, когато технологиите достигнали ново равнище, хората от междинната класа към този момент можели да си разрешат черно. Тогава цветът внезапно избухнал в света на модата, с помощта на френските дизайнери , които съумели да разбулят примамливата тайнственост и грациозност на този печален звук. 

 кристиан диор ив сен лоран Getty

„ Можете да носите черно когато и да е. Можете да го носите на всяка възраст. Можете да го носите за съвсем всеки мотив. "  

Точно по този начин разказва черния цвят специалистът в света на модата Кристиан Диор . Той в никакъв случай не го е считал за печален звук, а напротив - употребявал го е като инструмент, кадърен да добави щипка грациозност даже към най-скромния облик.  Тогава черното най-сетне си обезпечава място на стилния подиум и стартира да заявява освен статуса на човек, само че и неговия усет. 

 кристиан диор ив сен лоран Getty

" За да бъде красива, една жена би трябвало единствено да има черен пуловер и черна пола, както и да върви ръка за ръка с мъжа, който обича. "  
                             

Ученикът на Кристин Диор, Ив Сен Лоран, също прави комплимент към цвета . Модният дизайнер счита черното за успех на елегантността и дава на света емблематични сбирки, които и до през днешния ден демонстрират любовта му към тона в модерните облици на милиони дами. 

„ Обичам черното поради неговата суровост и половост. “, отбелязва Сен Лоран.  
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР