Каквито и дефицити да има това управление, това, което може

...
Каквито и дефицити да има това управление, това, което може
Коментари Харесай

Демокрацията не е низ от избори, новото мнозинство е рецепта за катастрофа, смята Христо Иванов

" Каквито и дефицити да има това ръководство, това, което може да му влее жизнеспособност и то се видя, е алтернативата му – комбинацията обърналият палачинката Слави Трифонов, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Това може да реанимира и политически мъртвец. Българите може и да имат проблеми, само че болшинството не желаят връщането на досегашния режим. ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да схванат, че би трябвало да останат в съпротива задоволително дълго санитарно време. Това ново болшинство " Ориент Експрес " е рецепта за злополука. Затова и някои хора от това болшинство стартират да отрезвяват и да се отдръпват ".

Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БНР в петък.

" Освен да се вършат кисели намеци, би трябвало да се дава вероятност на жителите ", уточни той във връзка думите на президента Румен Радев, че Народното събрание се е трансформирал в пазарище за депутати, поради договарянията, които ръководещите водят за обезпечаване на поддръжка от народни представители.

" Да се моли към съвестта на депутати и да се търси тяхното осъзнаване, че изневеряват на правилата, с които са влезнали в Народното събрание, не мисля, че трансформира Народното събрание в пазарище ", уточни Иванов.

" Парламентът в този си тип не е задоволително потребен, само че дано си представим идващ с огромно въздействие на Възраждане. С тези тематики, с които се заиграва Костадинов – да изкарва България от НАТО и Европейски Съюз, да прави Македония част от България – това са неща, с които не се играе ", разяснява Иванов.

Той поздрави решението на Ива Митева от Има Такъв Народ да не се кандидатира за ръководител на Народното събрание.

Според съпредседателя на дясната коалиция изборите сами по себе си не могат да вземат решение огромните проблеми и сред тях би трябвало да се свърши работа. " Демокрацията не е в това да се вършат единствено избори. системата има потребност от презареждане, с цел да предложи по-качествен избор на жителите. Иначе изправяме хората пред фарс, който замества демокрацията и птодхварна протестния избор и лашка лодкат адемокрацията в рискова посока. Тези избори на занимателен каданс през шест месеца разклащат в допълнение демокрацията ", уточни още той.

" В момента на тезгяха няма нищо ново. ГЕРБ и Движение за права и свободи не са мръднали – не направиха нито една крачка към това, че имат проблеми и това ги прави токсични ", счита Иванов.

" Нашата коалиция има защо да бъде подложена на критика, тя е сложна, с доста дефицити и евентуално ще има временен темперамент, само че пътят към превъзмогване на тези дефицити е в новите хора, които нямат политически опит ", изясни той..

" По-опитните политици би трябвало да схващат, че на новата генерация би трябвало да се даде време. Виждаме, че от нея излизат фигури като Никола Минчев. Без генерационна смяна в българската политика в никакъв случай няма да тръгнем напред, единствено ще опитваме се задържаме в динозавърско време, което води страната обратно, а това води до гърмеж ", сподели още Христо Иванов.

" Преди да стигнем до най-нормалната процедура за презареждане на политическата система - изборите, би трябвало да имаме избрани процеси на съзряване в нея, на смяна на играчите в нея, преди да предложим първокласен избор на жителите. Иначе изправяме хората пред фарс, който замесва демокрацията, тласка протестния избор и подхранва лашкане на страната в коренно рискови направления ", добави той.

Министър Генчовска взе участие в грозна конспирация към защитана на българския народен интерес
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР