Какви спешни действия да предприеме община Пловдив срещу искането на

...
Какви спешни действия да предприеме община Пловдив срещу искането на
Коментари Харесай

Пловдив въстава срещу затварянето на Бетонния

Какви незабавни дейности да предприеме община Пловдив против настояването на Национална компания Железопътна инфраструктура да затвори Бетонния мост за най-малко половин година ще разискват съветниците на последната си за мандата сесия през днешния ден.

Срещу концепцията на изпълнителя на реконструкцията на Централна гара се оповестиха съветници от множеството групи в Общински съвет.

Мотиви в предлагането им Пловдив да се опълчи на затварянето е, че оборудването е основната връзка сред кв. Кючук Париж в регион Южен и останатала част на града.

Затварянето на Бетонния мост ще докара до практическо блокиране на трафика освен в Южен, само че и в цялата централна градска част.

На сесията би трябвало да бъдат определени и краткотрайни кметове на пет от регионите в Пловдив, защото титулярите са претенденти в идните избори.

За Централен се предлага заместник-кметът Гергана Златкова, за Тракия – зам.-кметът Веселина Стоянова, за Източен – Василка Чопкова, за Северен – Петър Абаджиев и за Западен – Георги Георгиев.

Съветниците би трябвало да утвърдят също разноските за заплати в общинските структури, да одобрят проектобюджета на Пловдив за идната година и да актуализират бюджетната прогноза за 2025 и 2026 година.

Те ще гласоподават и настояването на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за безплатно даване на терена против КАТ-Пловдив за паркинг, на който да се съхраняват конфискуваните от пияни и дрогирани водачи коли.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР