Какви са възможните версии за убийството на Алексей Петров -

...
Какви са възможните версии за убийството на Алексей Петров -
Коментари Харесай

Какви са възможните версии за убийството на Алексей Петров

Какви са вероятните версии за убийството на Алексей Петров - съгласно криминалисти и анализатори претекстът за закононарушението може да е прикрит в предишното и да става дума за пари. Други версии - възмездие или въздействие по въпрос, който сега е настоящ, съобщи .

Според хората, наблюдавали знакови убийства през последните години, претекстът за закононарушението може да бъде от неразчистени остарели сметки до финансови въпроси и въздействие. По всяка възможност убийството е добре планувано като авансово са проучени навиците на жертвата.

Според специалисти спусъкът е натиснат от експерт, който деликатно е подготвил всичко - уместно оръжие, комфортната за задачата гориста околност, осигуряваща положително прикритие, маршрут за отдръпване от мястото на престъплението. Както доста други такива случаи, физическият причинител и поръчителят са разнообразни фигури.

Разходка в полите на Витоша, приключила с патрони и кръв. За някои анализатори - предизвестена гибел за Алексей Петров, минал пътя от барета през човек, окачествяван като престъпник до състезател, предприемач и академик. Оцелял при няколко опита за ликвидиране. До през днешния ден.



“През последните години опитваше доста да се осветли
. Набра доста самочувствие, стана академик. Експерт по сигурност. Беше за известно време заместник-председател на ДАНС, което е отчайващо неуместно, само че факт. Това, което се случи през днешния ден за мен не е някаква изненада, защото в този интервал към 2000 година, когато се разпределяха съществени капитали, той влезе в сериозен спор с фигури, които са много съществени ”, сподели Слави Ангелов, проверяващ публицист.

“Единият вероятен претекст е някакво възмездие, другият претекст е сега настоящо почистване на сметките във връзка някакво практикуване на въздействие - може да бъде бизнес въздействие, може да бъде мълчешком ъндърграунд въздействие, може да бъде даже политическо въздействие ”, изясни криминалистът Иван Савов.

“От една страна става въпрос за пари, също става въпрос за его и става въпрос за това, че когато двама души, които имат опция да провеждат сходни неща и мокри поръчки, обстановката е такава, че единият от тях би трябвало да изпревари, тъй че за мен това е доста предстоящо нещо и аргументите за него са в предишното ”, добави Ангелов.

Според Савов физическият причинител е експерт, който евентуално е някогашен боен и чужденец. Имал е време да се приготви авансово и да изследва точно навиците на целта си.

“Професионалистът няма да го забележите, той няма да се отличава от инцидентния човек, който видите на улицата. Оръжието му е чисто, нерегистрирано, знае по какъв начин да се придвижва. Най-вероятно е квалифициран авансово пътя му за бягство. Това е човек, който е пристигнал извън да свърши една работа и за жалост, съгласно мен ще бъде следващият поръчков палач, който няма да бъде открит ”, разяснява той.

“Обикновено подобен вид закононарушения са обвързани с доста комплицирана интрига, с доста звена, медиатори, като задачата е несъмнено да се скъса веригата, даже да бъде арестуван някой и да изгорят един или два бушона, само че в никакъв случай да не се стигне до поръчителя ”, сподели още Ангелов.

Какво обаче споделя разстрелът на човек, определян от мнозина като горист предприемач и завръщат ли се мутренските години - въпроси, които доста хора си задават през днешния ден.

Мутренските години не се завръщат, тъй като те не са си отивали дотолкоз, колкото постоянно е оставала една сянка и едно подозрение за това добре облечения предприемач Х, който през днешния ден интервюираме, дали не е оня от оня ден, когато сме го виждали с спортния екип и с бухалката ”, сподели Савов.

Точка или многоточие е този случай - никой не може да каже. А ще бъде ли действително оголен следващият обществен разстрел - топката е в полето на проверяващите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР