Какви са възможните сценарии за изчезването на подводницата Титан, каза

...
Какви са възможните сценарии за изчезването на подводницата Титан, каза
Коментари Харесай

Водолаз: Кислородът в Титан може да стигне за по-дълго, ако се употребява разумно

Какви са вероятните сюжети за изгубването на подводницата " Титан ", сподели пред Антон Кръстев, инженер-химик и водолаз към Института по океанология във Варна.

Според него най-вероятно случаят е породен от загуба на електрозахранването, по-малко евентуално е да става въпрос за нарушен корпус на подводницата.

" Рисковете при спускането на такива плавателни съдове са доста. Можем единствено да гадаем, само че главно може да са се случили две неща - загуба на електрозахранването на подводницата или корпусът да е опустошен. При загуба на електрозахранването всяка подводница от този вид е оборудвана със система за витално обезпечаване, способна да поддържа живота за избран интервал от време. При нарушаване в корпуса - малко евентуално е на това място да бъде срещнато друго тяло - съвсем няма плавателни съдове, които могат да доближат такава дълбочина, даже морски живот няма, тъй че вероятността да е нарушен корпусът е дребна. Също по този начин е малко евентуално подводницата да се е оплела в останките на " Титаник ", защото загубата на връзката с нея е доста по-рано от времето, належащо да се доближи до потъналия транспортен съд ", сподели той.

Антон Кръстев допуска, че кислородът може да стигне за по-дълго време, в случай че намиращите се в подводницата работят рационално.

" Ако не се движат доста, в случай че не приказват доста между тях, ще използват по-малко О2 ", сподели още той.

Институтът по океанология във Варна разполага със своя изследователска подводница, която може да побере до трима души и да се гмурка на до 250 метра височина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР