Какви са шансовете за съставяне на кабинет след проведените срещи

...
Какви са шансовете за съставяне на кабинет след проведените срещи
Коментари Харесай

Кой с кого - има ли шансове за редовен кабинет


Какви са възможностите за сформиране на кабинет след извършените срещи сред партиите? Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов въз основата на стратегия и единодушие по политики, може да се направи кабинет с къс мандат. Останалите партии също имат вяра, че може да се сформира кабинет, само че не отстъпват от алените си линии.

Бойко Борисов оцени високо срещите по политики в Народното събрание. Определи Народното събрание като работещ с огромни болшинства по доста тематики.
-->
" За първи, втори, трети мандат би трябвало да се благодари на президента Радев, че демонстрира мъдрост и доброжелателност да сформира държавно управление и въз основата на един подобен документ, сходна декларация или стратегия може да се направи държавно управление с къс мандат до лятото, до локалните избори или хикс месеци, да мине зимата, да има парламент по време на войната. И на кой на мандата ще стъпиме - най-вероятно е някой трети мандат, само че към този момент с договорености по тъкмо тези политики ", разяснява той.

Бойко Борисов: Всяка дума, казана повече, скапва магията на това да стигнем до общ резултат.

" Продължаваме промяната " за следващ път повториха, че първата политическа мощ би трябвало да понесе отговорността за кабинет.

" Ние сме постоянно водени от правилото да решаваме проблемите на хората и по тази причина толкоз желаеме за този бюджет. Второ: да си съблюдаваме обещанията. Няма по какъв начин с тези предизборни обещания да подкрепим държавно управление, в което ГЕРБ е участник в първи, втори или трети мандат ", разяснява Кирил Петков. 

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че е засегнат от изявлението на служебния енергиен министър пред Народното събрание през вчерашния ден.

" Говори за закононарушения, вие разбирате ли, че в случай че това, което приказва той, е тествано и е истина, това значи, че водачите на тази партия, в случай че несъмнено не кажат, че Сашо Кеша е отговорен, ще имат проблем? И той го споделя: " Кирил Петков е купувал природен газ с 30% по-скъпо ", сподели Бойко Борисов.

От своя страна Кирил Петков дефинира държанието на Борисов като безумно.

" От една страна споделяше, че му желае оставката, от втора страна вдигаше опорките на Делян Добрев, а от трета страна идната седмица имаме среща с него в българския съд, където ние го съдим за половин милион тъкмо по тези проблеми ", разяснява Петков.

А енергийният министър Росен Христов е бил на разпит в Националното разследване за доставките на газ от април до момента след прекъсването на синьото гориво от " Газпром ".

Източник: БНТ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР