Какви са предимствата на закупуването на лаптоп втора употреба?Ако ви

...
Какви са предимствата на закупуването на лаптоп втора употреба?Ако ви
Коментари Харесай

5 грешки, които да избегнем при избора на лаптоп втора употреба

Какви са преимуществата на закупуването на преносим компютър втора ръка?
Ако ви би трябвало портативен компютър, можете да си купите устройство втора ръка, което да прави същата работа като ново, само че за по-малко пари. 

Най-основните задания, които правите благодарение на преносимия компютър си като сърфиране в интернет, обработка на документи, обработка на фотоси и видеоклипове, не постановат кой знае какви систематични условия, които единствено най-новите компютри имат. 

От друга страна, в случай че имате стеснен бюджет постоянно можете да си вземете остарял преносим компютър с по-добри параметри, в сравнение с нов на същата цена. Освен това постоянно имате опция за хардуерен ъпгрейд след време. 

Не на последно място по значение е фактът, че избирайки портативен компютър втора ръка спомагате за понижаване на електронния боклук. Предполагам, че тук в съзнанието ви се прокрадва въпросът - по какъв начин, нали новия преносим компютър към този момент е създаден. Ами, доста е просто - с покупката си спасявате остарял, само че в това време функционален преносим компютър, вместо да купувате нов и по-евтин, който по този начин или другояче ще ви се наложи да промените след 1-2 години. 

И въпреки всичко, в случай че сте решили да изберете преносим компютър втора ръка, би трябвало да внимавате за следните неща:  
5 неточности, които да избегнем при избора1. Да изберем на най-евтиния вид
Разбираме, че се нуждаете от бюджетен вид, само че да изберете най-евтиния крие опасности. Обикновено тези преносими компютри нямат добър живот на батерията, задоволително RAM или процесорът им не е с задоволително добра продуктивност. 

Нашият съвет е да определите потребностите си, а по-късно да извършите лист с характерностите, с които би трябвало да разполага преносимия компютър, с цел да удовлетвори потребностите ви. По този метод ще постигнете най-хубавото съответствие сред качество и цена. 
2. Да пропуснем да се тестваме портовете
При избора на преносим компютър втора ръка е добре да тествате всички портове - за зареждане, USB, слот за карта памет, HDMI, CD/DVD слот (ако разполага с такъв). Важно е да ги тествате, тъй като те нормално са свързани непосредствено към дънната платка. Това значи, че възможната замяна ще коства повече.   
3. Да не проверим живота на
Най-вероятно няма да имате опция да ревизирате обширно положението на батерията преди да си закупите портативния компютър. Ако забележите обаче нещо извънредно, като да вземем за пример, че батерията не държи заряд или сменя внезапно времето, което може да издържи с един заряд, помислете да закупите. 

Проблемът с батерията може да се дължи и на неработещо зарядно. В случай, че кабелът наподобява изхабен, сплескан или е разкрит тук-там, а зарядното загрява, помислете за. В последна сметка си взимате преносим компютър точно, за да  се възползвате от най-голямото му преимущество - подвижността. По тази причина е добре да обърнете особено внимание точно на батерията и зарядното, които са главните фактори за това.  
4. Да не тестваме микрофона и камерата
В множеството случаи преносимите компютри разполагат с камери, които са мощно компромисни, само че въпреки всичко е по-добър вид от това да не разполагат с камера въобще. 

В духа на онлайн образованието и отдалечената работа, микрофона и камерата се трансфораха във значими съставни елементи и затова е добре да се уверим, че работят или, в случай че има проблем с тях да имаме едно мислено.
5. Да изберем преносим компютър със остарял процесор
По-бавните и остарели процесори като да вземем за пример - Intel Celeron, Intel Pentium, Intel Core 2 Duo, Intel Core 2 Quad и AMD A не са за предпочитане. Освен, че ще забавят преносимия компютър ви ужасно доста има опция да не могат да се оправят с някои от главните функционалности на Windows 10 или по-новите версии на MacOS. 

Минималното условие откъм процесор е Intel Core от седмо потомство - на етикета би трябвало да бъде изписано Intel Core i3, i5 или i7, послевано от число от порядъка на 7000 или 7000 и нещо. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР