Какви са най-новите тенденции в интериорния дизайн през 2024 г.

...
Какви са най-новите тенденции в интериорния дизайн през 2024 г.
Коментари Харесай

10 топ тренда, които ще са водещи в интериорния дизайн през 2024 г.

Какви са най-новите трендове в интериорния дизайн през 2024 година Подбрахме най-актуалното за тази година, тъй че да може да ви въодушеви и помогне при обзавеждането на дома. БКДМП осъществя акцията „ Мебелите на България – обичаи и нововъведения “ благодарение на български специалисти в мебелното произвеждане и интериорния дизайн.

Мебелите като атракция

Интериорният дизайн през 2024 година се концентрира върху динамичността и експресивността. Мебелите не са декор, а ярка атракция! Всяко произведение – дали ще е ексцентрична помощна масичка или пъстър стол би трябвало да притегля вниманието с автентичен дизайн и дръзки цветове. Може да е неоново кресло, което да изпъква на фона на останалите мебели в неутрални цветове, или пък маса, която е като произведение на изкуството.

Заоблени и меки форми

Строгите и прави линии към този момент не са преобладаващи в интериора. Меките и заоблении форми са извънредно настоящи както в дизайна на мебели, по този начин и в архитектурата. Внасят чувство за комфорт и са извънредно стилни. Вдъхновени са от природата и припомнят на естествените извивки, които се срещат в това, което ни заобикаля на открито.

Ретро връщане към 70-те години

70-те години се завръщат самоуверено в интериорния дизайн. Тенденцията възкресява очарованието на този интервал, като съчетава винтидж мебели с уютни неутрални тонове: мрачно оранжево, зелено. 70-те са знак на свободния дух и оптимизма и това с цялостна мощ важи и за мебелите. Можете да разнообразите дома си с мрачно дърво, лъскави лакирани повърхности, пъстри килими от изкуствена кожа и шикозни мебели.

Влияние на просвета и изкуство

През 2024 година интериорният дизайн самоуверено смесва култури и стилове. Домът може да се трансформира в неповторимо пространство, което да отразява пътешествията на своите жители и желанията им към избран жанр или ера. Можете да съчетаете азиатско изкуство с модернизъм. Картина от Париж с антика от Истанбул, африканска ръчно направена статуя и обичан японски заслон. Всеки детайл ще обогати дома ви, привнасяйки нюанс и уникалност.

Плодове с костилка

Цветовете на прасковата и кайсията са преобладаващите нюанси в трендовете за 2024 година Няма по какъв начин интериорните дизайнери да не се съобразят с Pantone Color Institute, които оповестиха Peach Fuzz за цвят на годината. Излъчва топлота и съвременна грациозност, подобаващ е както за обзавеждане на домове, по този начин и за хотели. Лесно се съчетава и е съвършен за аксесоари от текстил, стъкло, артикули за баня и спалня.

С мирис на зелен култивиран чай

Зеленият градинския чай ще бъде характерен цвят в палитрата за интериорен дизайн през 2024 година Тенденцията е в унисон с възходящото въздействие на обзавеждане, въодушевено от природата. Градинското зелено прибавя към интериора успокоение, баланс и естетика.

И замириса на кафе

Сред водещите цветове на годината е кафявото. Тези тоновете отразяват наклонността за връщане към комфорта на природата, земната хармония и спокойствието. Универсалността на кафявото внася уют и грациозност в домовете. Дали ще предпочетете цветовата гама на шоколада, пясъчните тонове или еспресото, зависи от вас. Можете да освежите мебелите, тапицериите или даже завесите и килимите в дома си с тези нюанси.

Технологии и виртуален дизайн

Интелигентните технологии трансформират от ден на ден образа на домовете ни. Това, което в миналото ни се струваше фантастика, през днешния ден към този момент е налично улеснение. Светлините и температурите се приспособяват към желанията на притежателя. Много неща в дома са автоматизирани и уредите извършват команди. Съвременният дизайн е зависещ на салдото сред хармония и технологии. Виртуалните принадлежности, задвижвани от изкуствен интелект, могат да проектират мечтаната от нас действителност в дома.

Утойчивост и екологичен дизайн

Нашите домове към този момент могат да бъдат по едно и също време и стилни, и устойчиви. Все повече марки изполстват екологично чисти материали и процеси, което понижава въздействието върху околната среда. Все повече са и хората, които избират да дадат нов живот на мебелите и да трансфорат някой остарял предмет в неповторим детайл от декора на дома. Нараства и търсенето на мебели, които са с локален генезис, тъй като по този начин се подкрепя родното произвеждане и се понижава въглеродния отпечатък, като се икономисват запаси за превоз на материали и артикули.

3D ламперии

Лампериите, които бяха известни преди време, се завръщат с успех. Само че релефните плоскости се употребяват както при облицовката на стени, по този начин и при производството на мебели. Така това, което в миналото е било присъщ детайл за таваните примерно, през днешния ден се трансформира във водеща наклонност в обзавеждането. Създават чувство за игра сред светлина и сянка, а също и тризимерност.

Футуристични метали

Хромът, стоманата и алуминият също се завръщат в интериора. Блестящите и огледални повърхности са още веднъж на мода. Металните покрития са свързани повече с индустриалния дизайн, само че сполучливо могат да се употребяват и в интериора. Златното и черното преобладаваха в металния обков и аксесоарите дълго време, в този момент отстъпват място на хрома, стоманата и алуминия. Мебели от лят алуминий – в случай че до неотдавна това може да се е коствало прекомерно футуристично, към този момент е реалност. Тази година даже е измежду най-актуалното!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР