Какви са мотивите на един лекар да се насочи към

...
Какви са мотивите на един лекар да се насочи към
Коментари Харесай

По-чист въздух, по-големи ползи за здравето

Какви са претекстовете на един доктор да се насочи към зелените вложения? Как чистият въздух оказва въздействие върху нашето богатство? Вижте повече от описа на доктор Ванушка Петрова, експерт по вътрешни и белодробни заболявания.

      1. Д-р Петрова, разкажете ни повече за Вас и Вашия професионален път.

Здравейте! Моята специалност е една от най-благородните, доктор съм - експерт по вътрешни заболявания, с втора компетентност белодробни заболявания. Работя във Военномедицинска академия Сливен. Приемам специалността си не просто като работа, а по-скоро предопределение. Практикувам близо 30 години, а като експерт към този момент 15 години. Двете ми дъщери също наследиха моята специалност, с което доста се гордея.

През свободното си време обичам да съм измежду природата и съм доста щастлива, че в Сливен имаме прелестна планина, която навестявам постоянно, когато времето ми разрешава.

      2. Как стартира партньорството Ви с ПроКредит Банк?

Партньорството с ПроКредит Банк стартира през месец юни 2022 година Тогава със брачна половинка ми взехме решение да подменим двата фамилни дизелови автомобила и да си купим електрически автомобил. Научихме за опциите, които ПроКредит Банк предлага, свързани с вложения в зелени решения. Бяхме доста впечатлени от ангажираността на Банката към запазване на околната среда и целта към зелена сила.

Доста се интересувахме преди да вземем дефинитивно решение, само че превес взе нашата отговорност към възходящите климатични промени, които имат все по-голямо значение в актуалния свят. Аз персонално, като експерт по белодробни болести, всеки ден се срещам и церя пациенти с проблеми на дихателната система, които значително са предизвикани от нечистата околна среда. Световната Здравна Организация (СЗО) пресмята, че замърсяването на въздуха предизвиква 7 млн. преждевременни смъртни случаи всяка година. Тези обстоятелства са в действителност стряскащи и би трябвало да ни накарат да се замислим върху нашата отговорност и приноса на всеки един от нас за по-чиста околната среда.

Друго, което ни притегли бяха и положителните условия по , както и високото равнище на обслужване в ПроКредит Банк. Смятаме, че това е Банка на извънредно високо европейско равнище и е образец за висок професионализъм и грижа за природата. Процесът по взимане на заем също беше доста елементарен - без бюрократични затруднения, бързо и правилно култивиране на документите и цифрово сключване, което ни спести време. Нашият специалист връзки с клиенти ни спомага напълно, с цел да осъществяваме проектите си и продължаваме да работим в тази посока.

     3. Как продължава съдействието Ви с Банката?

След закупуването на електрическия автомобил, съдействието ни с Банката продължи, защото взехме решение да изградим фотоволтаична апаратура върху покрива на нашето жилище. Проектът към този момент е в развой на реализация и чакаме напълно скоро да бъдем производители на зелена сила. Сградата, в която живеем, използваме и за бизнеса на моя брачен партньор, който се занимава с образуване на събития и тържества. По време на пандемията от КОВИД-19 тази активност много пострада, само че сега ползата се възстановява. Тъй като това е една обща постройка ще използваме създадената силата както за семейството, по този начин и за бизнеса.

Мощността на фотоволтаика е 80 kW, колкото разрешава оптимално площта на нашия покрив. Тези мощности ще покриват напълно нашите потребности и считаме, че ще имаме остатък, който да продаваме. Според нас това е още една доста добра инвестиция, защото освен икономисва разноски, само че в дълготраен проект носи и доходи.

    4. Как зелените вложения Ви оказват помощ в актуалната икономическа обстановка?

Вече имаме няколко месеца опит като притежатели на електрически автомобил и мога да споделя, че през тези месеци имаме минимални разноски. Това за нас е доста значимо поради комплицираната икономическа обстановка и възходящата инфлация. Скоро получихме и зелен номер, който в допълнение ни освобождава от доста разноски като зони за паркиране и налози. Освен това, имаме опция да използваме и зарядната станция, която получихме като подарък от ПроКредит Банк, с помощта на зелените вложения, които направихме. Мога да кажа, че има огромна разлика по отношение на разноските, които имахме, когато поддържахме дизеловите коли и тези, които вършим в този момент и несъмнено за нас инвестицията си заслужава. Ползите са както финансови, по този начин и с това, че даваме своя принос за природата, което е от огромна значение за нас. Смятаме, че това би трябвало да е отговорност на всички хора. Плануваме да закупим и втори електрически автомобил, по-мощен, за по-дълги дистанции.

 Снимка: персонален архив

Имаме проекти да надграждаме от ден на ден това, което досега сме осъществили и сме признателни, че ПроКредит Банк подкрепя реализирането на такива планове. За нас това е бъдещето на света и се надяваме, че даваме добър образец в тази посока.

Материалът е възложен от ПроКредит Банк.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР