Какви атракции предлагат курортите ни? Освен традиционните водни пързалки, туристите

...
Какви атракции предлагат курортите ни? Освен традиционните водни пързалки, туристите
Коментари Харесай

Какви са морските атракции на варненския плаж?

Какви атракции оферират курортите ни? Освен обичайните водни пързалки, туристите имат опция да практикуват сърф, уейкборд, водни ски, както и водни батути.

Въпреки че вълните в Черно море край Варна не са като тези в Тихия океан край Хавайските острови, сърфът е една от атракциите, които притеглят доста запалянковци. Повечето хора стартират с уиндсърф.

" Ако си по-напреднал ти би трябвало повече вятър, в случай че не си напреднал по-малко вятър и да е равно морето за първите уроци ", споделя сърфистът Стилиян Дъчев.

За да се качите на сходен сърф и да го управлявате в морето са нужни уроци, споделя Стилиян Дъчев, който е сърфист от 25 години.

" Урокът е от един час и е изцяло задоволителен. След към два, три, пет урока човек може да кара независимо уиндсърф. Сърфът е много натоварващ физически. Участват всички мускулни групи на тялото ", добави Стилиян Дъчев.

Едно от най-интересните занимания за туристите е да ръководят уейкборд край трета буна на варненския плаж, който е подобаващ и за хора с не доста огромен опит във водните спортове.

" Тук има професионални учители, тъй че не е нужно да знаят доста, даже дребни деца от 8-10 години карат без проблем ", разяснява уейкбордистът Мирослав.

Забавлението с уейкборда продължава към 10 минути във водата, което се оказва, че не е задоволително за феновете на адреналина.

" Не е належащо хората да умеят да плуват. Жилетките са плаваеми, плюс това с тях влиза инструктор, въобще няма такива проблеми ", сподели още уейкбордистът Мирослав.

Много фамилии с деца желаят да има повече обособени зони със занимания особено за най-малките.

Едно от най-предпочитаните места за децата си остава водната пързалка сред Южния и Централния плаж във Варна.

Почитателите на плуването могат да подобрят уменията си в басейн " Приморски ". От 9 август там ще има свободен достъп заран, обед и вечер по един час. Входът коства 4 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР