Каква ще е цената и има ли подходящ терен за

...
Каква ще е цената и има ли подходящ терен за
Коментари Харесай

Среща за новата Съдебна палата води ВСС във Варна

Каква ще е цената и има ли подобаващ терен за създаване на нова Съдебна Палата във Варна? Този въпрос ще дискутират на взаимна среща - работно съвещание членовете на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) с варненски магистрати, които от 2013 година насам сигнализират за незабавната потребност от градеж на нова постройка, стана ясно на днешното съвещание на правосъдните кадровици, написа " Правен свят ".

Самият план за построяването на нова Съдебна палата, за който упорстват варненските магистрати е от 2006-2008 година, когато тогавашният правосъден министър Миглена Тачева даже бе осигурила и терен за построяването на новата постройка, в която да бъдат настанени на едно място всички съдилища и прокуратури във Варна. Разрешителното за градеж върху този терен обаче е изтекло.

" Този въпрос стои от 2013 година. Но в този момент още веднъж се повдига доста остро въпросът за построяването на нова Съдебна палата. Предложението е да се построи на терен на Министерството на правораздаването в размер на 23 дкр. ", съобщи представляващият Висш съдебен съвет и ръководител на бюджетната комисия към кадровия орган Боян Магдалинчев и посочи, че последната оповестена цена за градеж на чисто нова Съдебна палата в морската столица е изчислена на 120 млн. лева

По думите му, там обаче теренът не бил подобаващ – улиците били дребни, а методът към съда би бил доста усложнен.

Председателят на Комисията " Управление на собствеността " Евгени Диков, който през март се срещна с варненските магистрати, с цел да разиска рестарта на градежа, се намеси и разгласи напълно друга цифра по разноските за построяването на нова постройка. По думите му последният план включвал и четири етажа подземен, в това число и за паркинги. При такава опция цената би била към 150-200 млн. лева

Пред правосъдните кадровици ще се отвори и въпросът дали, в случай че нова Съдебна палата бъде издигната, в нея да се настанят всички органи на правосъдната власт в морската столица или апелативна прокуратура и съд във Варна да останат в актуалната си постройка.

Краят на разискването бе подложен от Боян Магдалинчев, който направи предложение да се дефинира дата за взаимна среща - работно съвещание на целия Пленум на Висш съдебен съвет с сътрудниците им от Варна, на която въпросът да бъде разискван.

Според Магдалинчев, работната среща може да се състои на 25 октомври т.г. до момента в който правосъдните кадровици честват 140-години от основаването на Окръжен съд-Варна. Предлага се на срещата да участват и представители на Министерство на правосъдието.

Пленумът утвърди по този начин оферти вид, с което на 25 октомври съдебнитее кадровици ще заминат за Варна, с цел да отпразнуват празника и да се опитат да решат сериозния веществен проблем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР