Каква ще е съдбата на Пригожин след 24-часовия поход за

...
Каква ще е съдбата на Пригожин след 24-часовия поход за
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Пригожин притежава една малка империя

Каква ще е ориста на Пригожин след 24-часовия поход за правдивост към Москва? Този въпрос разясниха в студиото на „ 120 минути “ по btv журналистът Валерий Тодоров и специалистът по интернационална сигурност проф. Владимир Чуков. Според тях Путин и Пригожин са сходни облици, въпреки първият да се е рефинирал с влизането си във властта, а вторият е „ предишното на Путин “.

„ Беше ясно, че надали ще се стигне до сражения, до опит за прелом или бунт. Въпросът беше по какъв начин ще се развие в чисто политически проект обстановката. Явно е издирван външен вид “, разяснява журналистът Валерий Тодоров.

Тази развръзка го навежда на мисълта, че е имало прелиминарен сюжет. „ Най-малкото е имало някакви предварителни упования както от страна на Пригожин, по този начин и на Кремъл. Очакване, че ще могат да се схвана. Освен в случай че не е имало предварителна спогодба и самият Пригожин да е излязъл от тези ангажименти. Но едно е ясно – бъдещето на част от междинния хайлайф няма да е розово “, сподели още той.

Валерий Тодоров е безапелационен, че става дума най-вече за политическа, а не за военна конспирация. Според него тази 25-хилядна войска няма просто по този начин да отиде и да седи добродушно в Беларус, още повече, че самият Пригожин е дал поръчка, че желае да взе участие в ръководството на Русия. „ Въпросът е какво желае Пригожин, какво желаят от него сега и какво ще желаят по-нататък “, разясни той.

„ Много от наблюдаващите сега стартират да пресмятат къде и по кое време ще бъде унищожават Пригожин. Дали това ще стане в Беларус или някъде другаде по света? Дали става дума за седмици или месеци? “, разяснява тематиката и специалистът по интернационална сигурност проф. Владимир Чуков.

Той направи паралел със Судан и борбата на двамата генерали. „ В момента протичащото се в Русия доста ми наподобява на това, което става в Судан. Държавната власт основава частна милиция, която би трябвало да свърши някакви мръсни каузи. В Судан това беше геноцида в Дарфур. Кой основава президенти, които да са клиенти на Международния углавен съд? В един момента страната споделя на шефа на полицията, да се включи в армията. Само че той към този момент има доста пари и е доста авторитетен, по тази причина надига глава. И ето тук е разликата със Судан – там ту има помирение, ту не престават да се бият. Докато в Русия нещата са с една крачка по-добри от тези в Судан “, изясни проф. Чуков.

Според него Пригожин има една дребна империя – бойците му участват в 31 страни по света, което е една шеста от страните-членки на Организация на обединените нации. Проф. Чуков, подсилен от Валерий Тодоров, разясни, че водачът на „ Вагнер “ е милионер освен със съществено военно, само че и с стопански и политическо наличие.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР