Каква е тайната да удължиш живота си? Обикновено съветите насочват

...
Каква е тайната да удължиш живота си? Обикновено съветите насочват
Коментари Харесай

Тайната как да удължим живота си

Каква е тайната да удължиш живота си? Обикновено препоръките насочват към поддържането на верен режим на хранене и физическо натоварване. Въпреки че това несъмнено са значими фактори за дълголетието, се оказва, че най-лесният метод да живеете по-дълго е просто да си визиите по какъв начин вършиме тъкмо това. Или с метода на визуализацията.

Как визуализацията може да предскаже по какъв начин ще остареете?

Визуализацията е развой на мисловно картографиране на обстановка или разиграване на сюжет в главата ви както вие желаете. Можем да пресъздаваме положителни неща, които ни се случват, както и неприятни.

Редица проучвания демонстрират, че когато хората пресъздават бъдещи резултати, те имат известна мощ да ги трансформират в реалност. Всъщност, що се отнася до тялото и мозъка, самовъзприемането може да повлияе на всичко – от качествата за памет до сърдечно-съдовото здраве.

Като се замислите, силата на визуализацията има смисъл: в случай че си представяте по какъв начин успявате в някаква област от живота си и в действителност вярвате, че можете да го извършите в реалност, е по-вероятно да разберете по какъв начин да постигнете този триумф във вашия действителния живот.

Неотдавнашно изследване на Университет в Орегон, откри, че когато хората на междинна възраст имат вяра, че ще бъдат здрави десетилетия напред, те са по-склонни да получат тези резултати в бъдеще.

За изследването откривателите изследват оптимизма на 244 участници на междинна възраст и по-възрастни. Учените натъртват на това по какъв начин тестираните участници възприемат способността да пресъздават индивида, който желаят да бъдат и по-късно да работят за това. Проучени са и персоналните възгледи на участниците за стареенето като цяло, с цел да видят дали те гледат позитивно на процеса или негативно.

Резултатите демонстрират, че хората, които са по-оптимистични в общия си живот, са склонни да разширят позитивността си към бъдещето си. Плюс това, когато участниците са имали обнадеждаващи възгледи за стареенето, когато са били към 50 години, те са живели приблизително със седем години и половина по-дълго от тези с песимистични възгледи.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР