Както знаете, в кампанията Чудесата на България всяка година отличаваме

...
Както знаете, в кампанията Чудесата на България всяка година отличаваме
Коментари Харесай

Награди за млади таланти на Чудесата на България

" Както знаете, в акцията " Чудесата на България " всяка година отличаваме хората, които са с принос към културно-историческото завещание. Но постоянно отдаваме принос на младите гении, които са същинските Чудеса на България ". Това съобщи основният редактор на " Стандарт " Славка Бозукова, която октри церемонията по награждаване на млади гении в границите на интернационалния конгрес " Културата и бизнесът дружно в цифровия свят ".

" Успехът на тези млади гении се дължи и на техните ръководители, които постоянно са с тях. Искам да им благодаря и от името на форума, сподели още госпожа Бозукова. И разгласи премиите:

" Млад гений - театрална сцена "

Павел Иванов, първенец от последните класове на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ,  артист от Народния спектакъл, един от най-бързо пробиващите млади актьори през последните сезони.

Специалната грамота  връчи вицепрезидентът на  фондация " Европа Ностра " Пийт Ясперт:

" Събитието през днешния ден е проведено от една от най-влиятелните медии, на която благодаря. Благодаря на фамилията ми, на моята половинка, както и на моя продуцент Кирил Кирилов, който е през днешния ден с мен тук.

Моят апел е да обичаме фамилиите си и да ги поддържаме ", сподели Павел Иванов.

" Млад гений - оперна сцена "

Атанас Младенов - ученик на Музикалната академия в София, на Академия " Борис Христов " в Рим и на италианската консерватория " Джоакино Росини ". Солист в Софийската опера, високо оценен от интернационалната рецензия, една от звездите във Вагнеровия цикъл на Софийската опера.

Наградата връчи Снежка Михайлович, общоприет секретар на фондация " Европа Ностра ".

" Благодаря за прелестната премия, за това, че покрепяте изкуството. Моля ви, ходете на опера, ходете на спектакъл. Защото това е смисълът на нашето битие. Иначе всичко би било просто една подготовка ", сподели Атанас Младенов.

" Млад гений - изкуство на бъдещето "

Миряна Тодорова -  млада художничка, извоювала своето място освен у нас, само че и в чужбина. Нейни картини демонстрират галерии в цяла Европа, даже в Северна и Южна Америка.

Грамотата връчи огромният познавач на изкуството Максим Бехар.

" Това е извънредно самопризнание.  Да съм актьор на бъдещето за мен е чест. Казват, че художниците работят сами. Това е по този начин, само че и не напълно. Защото с нас са хората, които ни оказват помощ. Истинската смяна идва с уважението към тези, които са с нас по пътя, влагат в нас, вършат по този начин, че нещата да се случват. Благодаря! ", сподели Миряна Тодорова.

" Млад гений - математика на бъдещето "

 Стефан Хаджистойков, СМГ, математика. Той е горделивост за всички българи - има сребърен орден от Международната олимпиада по математика, бронзов от Балканската олимпиада, злато от Жаутиковската олимпиада. Ще следва в Цюрих.

Наградата връци учен Юлиан Ревалски.

" За мен е голяма чест и удоволстие, че трудът ми се прави оценка освен в учебно заведение, само че и на прелестно събитие като това ", сподели Стефан Хаджистойков.

" Млад гений - изкуствен интелект "

Виктор Колев, СМГ, занимава се с изкуствен интелект. В влиятелния летен проучвателен институт за млади учени RSI на Масачузетския софтуерен университет той влиза в Топ 5 за писмена разработка и в Топ 10 за джука. Има три награди от Международния панаир на нововъведенията и науката. Ще следва в Станфорд.

Наградата връчи еврокомисар Мария Габриел.

" Благодаря на " Стандарт ", за мен е изключителна чест да получа това самопризнание. Радвам се, че има сходни интернационалните конгреси, които поддържат освен технологиите, само че и културата ", сподели Виктор Колев.

" Млад гений - биоинформатика "

Теодор Кирилов, СМГ, биоинформстика. Първо място в конкурса  " Млад гений " на МОН, което му обезпечава присъединяване в Европейския конкурс за млади гении през септември с създаването Софтуер за разбор на единични ДНК молекули. Същата разработка му носи наградата и на Ученическия институт на Българска академия на науките. Все още възпитаник.

Наградата връчи евродепутат Искра Михайлова.

" Искам да благодаря на Мария Габриел, на Искра Михайлова, на " Стандарт ", на МОН, на Българска академия на науките, на института по молекулярна биология. Благодаря, че се дава възможнодст на млади гении да се занимават с просвета в България ", сподели Теодор Кирилов.

" Това освен е впечатляващо, това е извънредно градивно - да се съберем толкоз хора на едно място в името на една идея и да дадем награди на младите. Това е връхната точка на днешното събитие ", сподели евродепутатът Искра Михайлова.

 

 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР