Както знаем, зеленчуци са сред най-полезните храни, които може да

...
Както знаем, зеленчуци са сред най-полезните храни, които може да
Коментари Харесай

6 подходящи зеленчука за отслабване

Както знаем, зеленчуци са измежду най-полезните храни, които може да ядете. Те са богати на доста хранителни субстанции, от които тялото се нуждае. Някои зеленчуци пък са извънредно ефикасни, в случай че желаете да отслабнете.

Въпреки че съвсем всички зеленчуци могат да оказват помощ за поддържането на цялостното здраве, най-хубавите зеленчуци за намаляване имат избрани качества, които вършат това допустимо. Общото сред тях е ниското наличие на калории и високото наличие на фибри и вода, което ги прави задоволително засищащи, с цел да заменят по-калоричните храни. Зеленчуците, съдържащи характерни антиоксиданти, също спомагат отслабването.
Моркови
Морковите са известни най-много с това, че са доста потребни за очите. Тези оранжеви зеленчуци обаче са богати на фибри и имат малко калории, което ги прави идеални за намаляване. Морковите засищат, предизвикват здравословното храносмилане и поддържат на здравословно действие на храносмилателния тракт, което също е доста значимо, когато желаете да свалите килограми. Естествената наслада на морковите пък ще ви помогне да заситите потребността си от сладко.
Грах
Грахът е извънредно богат на фибри, които имат функционалността да засищат за по-дълго време. Освен това дребните зелени топчета имат и високо наличие на протеин – а както знаем, протеините също са значими за отслабването. Приемът на протеини усилва възприятието на задоволеност, контролира хормоните на глада и се свързва с по-малко коремни мазнини.

 Добави изложение
Сладък картоф
Сладките картофи също съчетават в себе си фибри и протеини. Подобно на морковите, а и както подсказва тяхното име, сладките картофи съдържат естествена захар. Добавяйки сладостен картоф към храната си, няма да имате потребност от модифицирана (вредна) захар, за която знаем, че е източник на доста калории.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР