Както всички знаем, котките са много по-озадачаващи от кучетата, когато

...
Както всички знаем, котките са много по-озадачаващи от кучетата, когато
Коментари Харесай

Начините по които котките общуват с нас

Както всички знаем, котките са доста по-озадачаващи от кучетата, когато става въпрос за разбирането им. Освен в случай че не е време за вечеря и котката ви не седи до празната си купичка с храна, мяукайки мощно, може да бъде доста мъчно да се пояснява това, което вашият котешки другар се пробва да ви каже.

Мъркането

Повечето от нас схващат мъркането като знак, че котката ни е удовлетворена. Въпреки че това е частично правилно, по-точно котката ви мърка, когато ви споделя „ апелирам, не спирай това, което правиш “ или „ апелирам те, не си отивай “
 Kак да помогнете на котката си в летните горещини Kак да помогнете на котката си в летните горещини
След като към този момент няколко седмици градусите не падат под 30, животът освен на хората е усложнен. Домашните ни любимци също изпитват огр...

Мяукането

Вярвате или не, котките употребяват мяукането като способ за връзка единствено с хората. Сред котките няма повсеместен котешки език, с който да си приказват между тях. Котките мяукат, тъй като са научили, че това е най-хубавият метод да поддържат връзка с хората си.

Позиция на опашката

В допълнение към звуците, котките споделят свободно и посредством езика на тялото. Подобно на кучетата, котките постоянно употребяват опашките си, с цел да ни споделят по какъв начин се усещат. Изправената опашка с отпусната четина демонстрира щастлива котка, до момента в който същата поза с изправена четина се усеща ядосана или уплашена. Ниска, прибрана опашка значи, че вашата котка се усеща тревожна или несигурна, а мятащата се опашка значи, че котката ви е разчувствана или ядосана.
 Могат ли котките да лекуват? Могат ли котките да лекуват?
От антични времена се приказва за способността на котките да лекуват избрани заболявания на своите стопани. Ако имате котка, евентуално сте з...

Мигането

Дългите, мудни мигания, когато сте с котката си значат, че се усеща изцяло комфортно към вас! Котките вършат това с други котки, тъй като в котешкия свят затварянето на очите пред различен е знак на доверие. По същия метод котките употребяват постепенно намигване като жест на приемане към стопаните си и даже по този начин ви споделят: “Обичам те! ” В отговор вие можете да им отговаряте по същия метод.

Търкане

Триенето в краката ви е методът, по който котката ви маркира като негова територия, само че може да се интерпретира и като знак, че ви обича. Когато се приберете от дълъг работен ден, триенето против вас е методът на вашата котка да каже „ Толкова се веселя да ви видя! “ или " Липсваше ми! "

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР