Както винаги подготвяме събитията на годината, но този път събитията

...
Както винаги подготвяме събитията на годината, но този път събитията
Коментари Харесай

Даниел Чипев за събитията на 2022 г.: Свидетели сме на една конвенционална война

Както постоянно приготвяме събитията на годината, само че този път събитията на 2022 година сме ги нарекли " Войната на световете ". Така се прави малко препоръка към книгата на Хърбърт Уелс, която въодушеви водещата Аделина Радева. Това сподели в студиото на " Денят стартира " заместник-директорът на " Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия Даниел Чипев.

" Няма да влизаме в съответния сюжет, а ще се опитаме да разкодираме по какъв начин войната ни трансформира. Тъй като преди години всички четяхме по какъв начин войните ще бъдат високотехнологични, ще бъдат за запаси, ще бъдат в Космоса. Но в този момент сме очевидци на една стандартна война - такава, каквато сме чели в учебниците по история. Освен политиката, геополитиката, военната тактика и фронта, войната промени и стопанската система, и бизнеса и даже хората ", акцентира Чипев.

Според него тази война за следващ път отключи това опълчване в българското общество, което тлее и което понякога избуява от 2013 година насам. И тази година още веднъж станахме очевидци, че войната е способна да опълчи разнообразни хора в България, въпреки войната да се води на друго място.

Даниел Чипев сподели още, че войната не е трансформирала публицистиката - тя извади нескрито това, което се трансформира в публицистиката отдавна и което съществува. Войната по същия метод извади проблемите в журналистическата специалност, които бяха извадени от пандемията. И огромният проблем в журналистическата специалност в България е доверието.

" Хората доста повече имат вяра на измислени неща в обществените мрежи, в сравнение с експертите - публицисти. И това е огромното предизвикателство - войната още един път след пандемията сподели, че това е нашият огромен проблем ", добави Чипев.

Българска национална телевизия и публичните медии у нас са на първите места по доверие.

Има две огромни събития на миналата година, към които се върти сюжета на предаването - след войната и всичко, което следва от войната и политическата рецесия в България.

" Възпроизвежда се една и съща политика и изборите не трансформират нищо. Възпроизвежда се политика, в която също липсва доверие. Зрителите съвсем не се интересуват от това, което се случва в Народното събрание. Преди две седмици видяхме в едно изследване, че този парламент е с най-ниско доверие и то демонстрира, че едни от най-големите песимисти за идната година са българите ", изясни Даниел Чипев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР