Както вече знаем, Amazon и SpaceX се готвят да изпратят

...
Както вече знаем, Amazon и SpaceX се готвят да изпратят
Коментари Харесай

Apple, интернет сателитите и как компанията ще стане независим доставчик на интернет

Както към този момент знаем, Amazon и SpaceX се готвят да изпратят десетки хиляди спътници в ниска орбита, които ще обезпечат интернет в откъснати райони на планетата и освен.

Наскоро Bloomberg заяви, че Apple също работи по сходен план, който за момента не е публично разгласен пред необятната публика.

Докладът на медията разкрива, че Apple разполага с " скришен екип " от 12 инженера с опит в дизайна на спътници, антени и безжични мрежи, а продуктът на работата им ще стане факт в идващите пет години.

Целта на Apple е да избегне зависимостта си от доставчиците на телекомуникационни услуги и да доставя интернет и други безжични услуги за потребителите си непосредствено от личните си спътници.

Подобна технология би разрешила на компанията да предложи и по-усъвършенствани и акуратни благоприятни условия за навигация и свързване с други консуматори на компанията.

Възможно е обаче да става въпрос и за наземна мрежа от антени, свързани със спътници на други компании.

Според Bloomberg, огромният въпрос за Apple е по какъв начин и какъв брой ще съумява да печели от развиването на сходен план.

Информацията идва от неназован чиновник на компанията, която към този момент отхвърля да разяснява обществено концепциите и проектите си по отношение на сателитната мрежа. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР