Както стана ясно 42-годишен мексиканец с испански паспорт е задържаният

...
Както стана ясно 42-годишен мексиканец с испански паспорт е задържаният
Коментари Харесай

Първи версии за убийството на Тургай, бил замесен в екзекуцията на гръцки бизнесмен

Както стана ясно 42-годишен мексиканец с испански паспорт е арестуваният за убийството на хасковския ММА войник Тургай Сали. Припомняме, че сигнал за случая е подаден към 1:30 часа през вчерашния ден. Тогава 33-годишният Тургай Сали е бил прострелян пред дома си на улица „ Крали Марко “ в хасковския квартал „ Каменни “, написа haskovo.net.

Бил е ранен в седалището с огнестрелно оръжие. Бил е откаран в хасковската болница, само че незабавно е бил превозен в болница в Пловдив. От тялото му е изваден проектил, който е съчетаем с две гилзи конфискувани при огледа на мястото на закононарушението. Въпреки осъществената намеса, нощес хасковлията е умрял.

След извършено търсене, чужденецът е бил арестуван в хотел в София. Той е влезнал в България от Македония на 10 февруари с рейс, а на 12 февруари е дошъл в Хасково и е следил дома на жертвата. Ползвал е кола чартърен от компания в Кърджали, която е конфискувана. Оръжието обаче към момента не е намерено.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за ликвидиране с огнестрелно оръжие, заяви административният началник на Окръжна прокуратура – Хасково Иван Стоянов. За закононарушението се планува наказване от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Назначени са експертизи, разпитани са очевидци.

Все още не е явен точният претекст за закононарушението, само че една от версиите е връзка с ликвидиране на предприемач в Гърция през 2018 година.

За закононарушението в южната ни съседка бяха задържани двама братя, само че година по-късно. Според осведомени, хасковлията по прякор Тути е бил водач на един от тях и даже в началото е бил закопчан. В следствие обаче е станал очевидец по делото.

„ Не може да кажем дали жертвата е бил очевидец по въпросното дело, тъй като следствието не се води в България “, сподели шефът на Министерство на вътрешните работи в Хасково старши комисар Недан Хаджиев. Той обаче съобщи, че търсят връзка. Уточни обаче, че работят и по други версии, в това число за личностен претекст, любовни истории, разпространяване на опиати.

Убитият хасковлия не е престъпно проявен, само че е влизал в полезрението на служителите на реда, споделиха от Министерство на вътрешните работи. По първична информация жертвата и убиецът не са се познавали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР