Както се смята, че е казал философът Августин Блажени: Светът

...
Както се смята, че е казал философът Августин Блажени: Светът
Коментари Харесай

Преди да умреш, дано да посетиш тези 10 места

Както се счита, че е споделил философът Августин Блажени: „ Светът е книга и тези, които не пътуват, четат единствено една страница “. Разбира се, пътуването е обвързано с запаси, които не всеки може да си разреши да загуби.
И все пак живеем един живот и би трябвало да намерим време да му се насладим изцяло. А какъв по-хубав метод да оползотвориш живота си, от това да обикаляш екзотични и непознати страни и да се наслаждаваш на незабравими гледки.

В идната ранглиста ще ви покажем едни от най-спиращите дъха места, които всеки би трябвало да посети, преди да си отиде от този огромен свят:

10. Каньон на антилопата, Съединени американски щати

Каньонът на антилопата е стеснен каньон край град Пейдж в щата Аризона. Разположен е на територията на резерват на индианците навахи. Образуван е от ерозия на пясъчници, основно вследствие на сезонни наводнения в продължение на епохи. Каньонът е известна туристическа забележителност и чест обект на пейзажна снимка.

9. Гоасаладур, Фарьорски острови, Дания

Фарьорски острови са самостоятелна област в границите на кралство Дания. Те са ситуирани сред Шотландия и Исландия. Гоасаладур е селце, което се в западната част на един от островите – Вагар. То е дарено с прелестна панорамна панорама над остров Микинес, която стопира дъха и несъмнено е нещо, което би трябвало да се види най-малко един път в живота.

8. Вахтнайокутъл, Исландия

Пещерата в глетчера Вахтнайокутъл в Исландия. Тази пещера се намира в глечтчера Вахтнайокутъл в Исландия - най-големият в Еропа. Пещери като тази са се образували в резултат на разтопяване. Тя е извънредно красива и сигурно визитата и би било едно незабравимо и неповторимо прекарване за всеки от нас.

7. Рора̀йма

Рорайма е платовидна планина (тепуи), намираща се на границата сред Венецуела, Бразилия и Гвиана. Три четвърти от нея са на територията на Венецуела. Това е най-високата точка в Гвиана. Рорайма е и част от Гвианската планинска земя, ситуирана в североизточната част на Националния парк Канайма. Платовидните планини се смятат за едни от най-старите геоложки обединения на Земята, датиращи от Докамбрий, на възраст към 2 милиарда години.

6. Ханг Сон Дунг, Виетнам

Шандонг е пещера във Виетнам, и граничи с Лаос, в провинция Куанг Бин, на 500 километра южно от столицата Ханой. Местен човек открива тази пещера през 1991 година, само че английски екип я изследва едвам през 2009 година Дължината ѝ е 6,5 км, височината 200 м, а ширината 150 м. В нея се намира невероятна и извънредно красива подземна река.

5. Памуккале, Турция

Памуккале е прочут дребен турски курортен град и изумителен естествен феномен в покрайнините на градчето Денизли. Водни струи от античния град Хиераполис, богати на минерални соли, падат от огромна височина и основават причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади.

4. Мачу Пикчу, Перу

Мачу Пикчу е архитектурен комплекс в южната част на днешно Перу, издигнат от инките през 15 век. Той влиза в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО. Дворците, храмовете и домовете са на 2 430 m надморска височина в Андите. Наричан е още „ Изгубеният град на инките “.

3. Салар де Уюни, Боливия

Салар де Уюни е солено безотточно езеро в Боливия. Всяка зима то се изпълва с дъждовна вода, само че въпреки всичко остава задоволително плитко. През лятото водата му пресъхва, откривайки утаени пластове минерали, най-вече соли, тук-там с дебелина 6 м. Тук не пораства нищо, като се изключи редки кактуси. Минералният пласт се простира до хоризонта и свети като огледало.

2. Метеора, Гърция

Метеора е огромен манастирски комплекс в Северна Тесалия, включващ 9 непокътнати манастира, издигнати на върховете на труднодостъпни високи скали, наподобяващи на каменни стълбове. Те се извисяват в небето на 400 метра височина над Тесалийската низина. От седемте манастира отворени за гости са шест. Както споделя Честър Бенингтън, „ те не наподобяват на нищо от тази планета “.

1. Баган, Мианмар

Баган е град в област Мандалай, Мианмар с исторически статут. Бил е столица на античното царство Баган. Намира се в сухите междинни равнини на страната, на източния бряг на река Иравади, на 140 км югозападно от гр. Мандалай. Днес на мястото на античния град се намира археологическа зона с хиляди пагоди, храмове, ступи, манастири.
Източник: Bored Panda
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР