Както обикновено, 34-годишният мъж, считан за дясна ръка и наследник

...
Както обикновено, 34-годишният мъж, считан за дясна ръка и наследник
Коментари Харесай

Студени досиета: 20 куршума за наследника на Поли Пантев

Както нормално, 34-годишният мъж, считан за дясна ръка и правоприемник на убития две години по-рано на остров Аруба необут на СИК Поли Пантев, идва в постройката на някогашната баня, трансформирала се във фитнесцентър, с цел да тренира.

Женята е придружаван единствено от един гард - Николай Стойков. Те паркират джипа си "Мицубиши Паджеро " пред фитнеса, който е на бул. "Ситняково " тъкмо против постройката на румънското посолство. Докато се качват по стълбите към фитнеса обаче Стефанов и Стойков виждат мъж с оръжие. Хукват към вратата, само че ги пресреща втори убиец. Стрелбата е с автоматизирано оръжие.

Евгени Стефанов е прострелян с над 20 патрона , три от които в главата. Охранителят му е ранен тежко. Убийците бягат към ул. "Черковна ", където ги чака черно "Ауди " и изчезват в столичния трафик.

“Стефанов е някогашен член на групировката СИК, на високо равнище в йерархията на незаконния свят. Отдавна го наблюдавахме, тъй като създаваше доста проблеми с наркотрафик и рекет ", споделя тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов.

Разследващите имат няколко версии за убийството на Женята. Едната е, че той е премахнат също поради изчезналите 600 кг кокаин на колумбийската мафия, станали причина и за гибелта на Поли Пантев.

Вижте фотоси

Според друга, 34-годишният Евгени Стефанов е бил поръчан от висаджиите Антон Милтенов-Клюна и Димитър Вучев-Демби, защото им бил съперник на наркопазара. Женята е апетитен за монополист в трафика на хероин от Турция към Европа.

Третата догадка е, че до показния разстрел се стигнало, тъй като Женята бил забъркан в опита за нападение над Константин Димитров-Самоковеца на 31 май 2003 година и в стрелбата против Кирил Кирилов-Японеца.

Нито една от версиите обаче не е потвърдена. Необясним остава и фактът за какво Женята и гардът му не са стреляли по нападателите си, откакто у тях са открити револвери "Глок " и "Байкал ". Николай Стойков оцелява, а следствието е прекъснато. Както и при останалите показни убийства на подземни босове, поръчителите и причинителите на разстрела на Женята не са открити и осъдени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР