Както много добре знаем, закуската е много важна част от

...
Както много добре знаем, закуската е много важна част от
Коментари Харесай

Бавен метаболизъм: Къде грешите, докато закусвате?

Както доста добре знаем, закуската е доста значима част от храненето. Тя би трябвало да бъде питателна, с цел да ви даде сили за деня.

Веднага, откакто хапнете обичаната си храна или изпиете глътка от желана напитка, тялото ви стартира да работи, с цел да преобразува питателните субстанции в сила. Всички химични процеси на превръщане са с помощта на метаболизма.

Метаболизмът постоянно се свързва с тематиката за отслабването и регулирането на тежестта, защото по-бавният метаболизъм изгаря по-малко калории. Има доста фактори, които въздействат върху метаболизма – храна, качество на съня, физическа интензивност, равнища на стрес.

Закуската като първо хранене за деня, е виновна за задвижването на метаболизма на висока скорост. Има някои привички във връзка с закуската, които могат да окажат отрицателно въздействие върху метаболизма и да го забавят. Ето кои са те:
Закуска с малко протеин
Протеинът има директно въздействие върху метаболизъма и върху това по какъв начин тялото изгаря калории. Ето за какво би трябвало да се стараете да закусвате храни, които са богати на протеин. По този метод освен ще забързате своя метаболизъм, само че и ще се чувствате по-енергични и заситени по-дълго време.

Пропускане на закуска
Ако метаболизмът е като огъня – с цел да гори, той би трябвало да бъде разпален. А по-късно добавяте по малко дърва на няколко часа, с цел да продължава да гори. Ето за какво, с цел да не забавяте своя метаболизъм, не би трябвало да пропускате закуската. Желателно е в храната заран да участват освен протеини, само че и фибри. Яйца, пълнозърнест самун, овесени ядки с плодове, ядки, кисело мляко – опциите са доста.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР