Както е известно, пуешкото месо е бедно на мазнини. Затова

...
Както е известно, пуешкото месо е бедно на мазнини. Затова
Коментари Харесай

Страдате от безсъние? Хапвайте пуешко!

Както е известно, пуешкото месо е оскъдно на мазнини. Затова е и по-здравословно. То е богато на Л-триптофан, който е натурален седатив. Триптофанът оказва помощ за образуването на ниацин (витамин В) и серотонин.

Серотонинът е химично съединяване, образуващо се в мозъка и играещо огромно значение за положителния сън. Следователно по-голямото количество Л-триптофан провокира сънливостта.

Малко евентуално е обаче бързото и елементарно заспиване да се дължи на потреблението на малко пуешко. Ленивостта е разследване на огромното количество калории, съдържащи се в обичайните празнични ястия. Песните и танците, както и огромните порции, също спомагат за проявата на унесеност.

Преяждането изисква по-голям разход на сила от естественото, а това води до изтощение организма. Като прибавим и употребяваното количество алкохол, нещата стават още по-сериозни.

Тези, които са по-благоразумни и похапват и пийват умерено, няма да почувстват отмалялост през празниците. А останалите - подремнете си и престанете да обвинявате пуйката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР