Както добре ни е известно, след като положението в Австралия

...
Както добре ни е известно, след като положението в Австралия
Коментари Харесай

Джеф Безос, пожарите в Австралия и за какво нападнаха милиардера в социалните медии

Както добре ни е известно, откакто ситуацията в Австралия стана бедствено, редица известни персони оповестиха обществено, че подаряват големи суми, с цел да оказват помощ на страната.

Към великодушните дарения се причисли и милиардерът Джеф Безос. Основателят и основен изпълнителен шеф на Amazon употребява Instagram профила си, с цел да разгласи, че ще подари 690 хиляди щатски $ в поддръжка на жертвите на австралийските горски пожари.

" Сърцата ни се молят за всички австралийци, с цел да се оправят с тези опустошителни пожари ", написа той, като показа и връзка към своя обява в блога на Amazon, която в детайли разказва проекта на компанията за подкрепяне, като да вземем за пример даряване на артикули на организации, които са се посветили на битката с пожарите.

Публикацията му обаче вместо да се хареса и оцени, провокира голям брой отрицателни мнения. Дебатът, който се развихри в обществените медии е дали сумата, която Безос дава обещание, не е прекомерно малко на фона на пазарния потенциал на Amazon от 936 милиарда $, както и положението на самия Безос, оценено от Forbes на 117.4 милиарда $ чиста стойност.

Много хора не се поколебаха да слагат под въпрос щедростта на жеста, като написаха, че тази сума е все едно някой елементарен човек да даде жълти стотинки и да се хвали с това.

" Може да постави още две нули до тази сума и отново няма даже да усети, че е дарил тези пари ", написа един от почитателите му в Twitter. Други обърнаха внимание на това какъв брой доста са дарили останалите известни персони, които имат в пъти по-малко от Джеф Безос. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР