Какъвто господарят - такова и кучето му. Дебелите хора в

...
Какъвто господарят - такова и кучето му. Дебелите хора в
Коментари Харесай

Дебелите хора отглеждат кучета с наднормено тегло

Какъвто господарят - такова и кучето му. Дебелите хора в редица случаи отглеждат кучета с наднормено тегло, сочат резултатите от датско проучване.

Учени от университета в Копенхаген откриха, че кучетата с наднормено тегло са над 2 пъти повече у натрупалите непотребни килограми притежатели на четирикраки (35 на сто), в сравнение с у тези със слаба фигура или обикновено телесно тегло (14 на сто), показва Франс прес.

Изследването обхванало 268 кучета, като 20 на 100 от тях били с наднормено тегло.

Виновни лакомствата - притежателите с обикновено тегло били склонни да ги употребяват с "образователна " цел, с цел да може животното да получи заплащане, до момента в който притежателите с наднормено тегло прибягвали до тях без забележима причина. "Става въпрос да вземем за пример за притежател, който се излежава на канапе и поделя с кучето си последните части от сандвича си или последната си бисквита ", съобщи ръководителката на проучването Шарлоте Бьорнвад.

В развитите страни сред 34 и 59 на 100 от кучетата са с наднормено тегло, сподели интернационално изследване от 2016 година Това е обвързвано с риск от по-малка дълготрайност на живота, понижена подвижност, диабет и сърдечни заболявания като тези у хората.

Животът на прекомерно дебелото куче е приблизително с 1,3 години по-кратък от този на кучето в положително здраве.

Резултатите от проучването са оповестени в Preventive Veterinary Medicine.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР