Какъв е залогът на протестите у нас и има ли

...
Какъв е залогът на протестите у нас и има ли
Коментари Харесай

Политолог: Имаме сблъсък между джипа и интернет

Какъв е залогът на митингите у нас и има ли връзка сред протестиращите по света?

Има талази на митинги. У нас се следи конфликт на две генерации - на джипа и на интернет. Виждаме какъв брой мъчно намират разговор между тях. Управляващите са изгубени в интерпретацията на политически претенции, те дават отговор със обществени ограничения за пенсионерите. Те желаят да трансфорат овластени жители в обществено слаби, съобщи преподавателят по политически науки проф. доктор Анна Кръстева.

Според някогашния зам.-министър на Министерство на външните работи Милен Керемедчиев всички обществени претенции, са подбудени от несигурността на хората.

Това, което сплотява всички митинги, е пандемията от ковид. Ескалацията се породи от това, че хората внезапно изгубиха своите работни места и страната стартира да бъде доста значим фактор, защото тя взема решение кое дружество да избави, добави Кермедчиев пред Bulgaria ON AIR.

От ГЕРБ разкриха какво е свършило държавното управление от началото на пандемията

По думи на Кръстева геополитическата настройка е извънредно динамична.

Тя се дефинира по отношение на американските избори. Китай е срещу Тръмп, Русия - срещу Байдън. Това ново водачество е софтуерно. Хибридна война се ползва от всички, без значение от техните желания, уточни преподавателят по политически науки, като добави, че отговорът на протестиращите е доста явен "избираме европейската си еднаквост ".

,,България не може да бъде другар с всички страни изключително с огромните играчи при толкоз внезапно опълчване. Вече сме взели стратегическото решение каква страна да бъдем'', изясни Керемедчиев.

По негови думи младежите биват отблъснати, а те са бъдещи гласоподаватели.

Пред европейските водачи стои един доста тежък въпрос, най-много към Меркел, до каква степен ще продължи поддръжката на Германия към политиката на това държавно управление, сподели още Милен Керемедчиев.

Борисов сподели новото трасе по Автомагистрала "Европа " и попита: За това ли ми желаят оставката?

Кръстева е на мнение, че сигурността и енергийна дипломация сега са синоними и дефинират геополитиката.

Силна е поръчката на Съединени американски щати да предопределят енергийните избори и на европейските си сътрудници, те са еднообразно резервирани и към "Турски поток " и към "Северен поток 2 ". Ангажираността на България с този поток е огромна въпросителна, разяснява тя.

Медия от Москва: Беларус ще остане резерват на социализма

Керемедчиев добави, че Източна Европа е измежду целите за външна политика на Съединени американски щати.

Русия постоянно е употребила енергетиката за политически цели. Съединени американски щати желаят да затворят двете порти, по които минават съветските енергийните потоци и съветската политика, изясни някогашният ни посланик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР