Какъв е проблемът – не може една правова система да

...
Какъв е проблемът – не може една правова система да
Коментари Харесай

Зарков: Преди да вдигаме наказанията, трябва да започнем да наказваме въобще

Какъв е казусът – не може една правова система да има човек, който да е над правото, даже това да е основният прокурор. Това съобщи правосъдният министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо в ефира на бТВ.

Относно причините против, а точно – в случай че този закон се одобри в този тип, той ще падне в Конституционния съд, това е мнение и от Прокуратурата, министърът изясни: „ Това са приказки от луната. Ние не мислим, че този закон е противоконституционен. Всички или повече, критикуващи закона, гласоподаваха „ за ” него. ”

„ Опитах се на господин Гешев и в персонален диалог, и през медиите, да обясня. Става дума да се сложи под отговорност и надзор една институция, която той заема за малко – за един мандат. Този въпрос е от 2009 година, имало е основни прокурори от преди него. Не може да се поставя личността му отвън подтекста, а подтекстът е, че имаме кардинален проблем с прокуратурата и основния прокурор.

„ Описано е по кое време се отстранява основният прокурор – при покачване на обвиняване. Това значи, че има към този момент задоволително доказателства ”, изясни още той.

„ Рибата се вмирисва откъм главата. Тези закони няма да доведат до цветя и рози, само че демонстрират, че има правила. Правилата са значими за тези в по-слаба позиция ”, безапелационен е той.

„ Съединени американски щати и Англия смятат, че правосъдната система у нас не е задоволително сигурна, с цел да предадат информацията, която имат, с цел да си свършим ние сами работата ”, сподели още той.

По мотив протичащото се в европейската прокуратура у нас, министърът изясни: „ За деловодителите не съм наблюдавал протичащото се. Европейската прокуратура е доста значима. За да действа, локални прокурори би трябвало да правят процесуални дейности и да повдигат обвинявания. Тук би трябвало да има 15. Всеки има своите аргументи да напусне. Това текучество при всички случаи е сигнал, че би трябвало да обърнем внимание и да помогнем. ”

Относно смяна в законодателството за по-високи санкции, той съобщи: „ Не знам въпросът дали е в закона или в неговото използване. Наказателният кодекс инкриминира каналджийството, наказванията там са доста съществени. Не споделям, че текстът не може да бъде усъвършенстван. Преди да подвигаме наказванията, би трябвало да стартираме да наказваме изобщо. Няма да мятам с лека ръка обвинявания. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР