Какъв би бил Хамлет през очите на самата Офелия? Австралийската

...
Какъв би бил Хамлет през очите на самата Офелия? Австралийската
Коментари Харесай

Вижте Дейзи Ридли като Офелия в едноименния филм

Какъв би бил Хамлет през очите на самата Офелия? Австралийската режисьорка Клер МакКарти ни дава отговор с кино лентата " Офелия " основан по едноименната книга на Лиза Клайн, черпила ентусиазъм от британския класик Шекспир.

Разгърнат в средновековна Дания сюжетът представя класическата шекспировска покруса " Хамлет " през погледа на нейния най-сложен облик - този на Офелия. Останала без майка, Офелия е прибрана в замъка Елсинор от кралица Гертурде, с цел да се трансформира в една от най-доверените дами в двора. Скоро обаче Офелия се влюбва в младия принц Хамлет. Страстта, разпалила се сред двамата, заварва кралството на ръба на войната измежду въртешни политически интриги и подло изменничество. Бащата на Хамлет е погубен, а умът на принца стартира да се заплита в неспокойно търсене на възмездие.

В основните функции са Дейзи Ридли като Офелия, Джордж МакКей като Хамлет, Наоми Уотс като Гертруде и Клайв Оуен като узурпаторът Клавдий.

Премиерата на лентата бе на миналогодишния филмов фестивал Сънданс. По кината се чака да тръгне това лято. Да забележим новия трейлър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР