Как трябва да се отнасяме към онези, които постоянно кроят

...
Как трябва да се отнасяме към онези, които постоянно кроят
Коментари Харесай

Как да постъпвате с тези, които открито ви мразят: 2 мъдри цитата от Голда Меир

Как би трябвало да се отнасяме към тези, които непрекъснато кроят интриги, имат неприятни планове към нас и намерено ни ненавиждат? Ще се базира на думите на дамата, която слага началото на страната Израел - а точно на израелската министър-председателка Голда Меир.

Какво да вършим с подлеците? Трябва да разберем едно простичко нещо.

" Онзи, който изгуби съвестта си, губи всичко ".

Първо, кого назоваваме лукавец? Голда Меир е безапелационна - това е човек, който е кадърен на изменничество и безволие. Подлостта е симптом на лукавство и уязвимост у един човек.

Нещо повече - подлият човек в никакъв случай не се разпознава като подобен. Той човек е кадърен на лукавство и измама, на лъжесвидетелстване и скрит план. И в никакъв случай не знаеш какво да очакваш от него.

Какво да вършим, когато връзката с подобен човек е неизбежна? Необходимо е да се разбере едно просто нещо.

Струва си да запомните, че подлецът прибягва към измама когато узнае, че този, на който прави мръсотии, е по-достоен и " морално по-висш " от него. Ако сте унизени, това значи, че притежавате нещо, което провокаторът не. Съвест, достолепие и почтеност!

А провокаторът е истински непрокопсаник - " вълк в овча кожа ". Той усеща своето изтощение и непълноценност до един редовен и почтен човек.

Подлостта е същата като обидата и отмъщението, всички те са звена от една и съща верига. В основата им стои възприятието на боязън. Страх от нещо или от някого, от самите себе си.

Необходимо е да се ограничи общуването с такива хора. Опитайте се да избягвате всевъзможни взаимоотношения с подобен контингент. С една дума, " прочистете редиците си ". Общувайте с съответни и приятни хора, с такива, които не са способни на " подли трикове ".

Защо не можем да си гледаме своята лична работа и да живеем единствено и само за себе си?

" Нашата орис не може и няма да бъде определяна от другите. "

Вероятно ще попитате за какво просто да не живеем единствено за самите себе си? Заслужили сте и сте постигнали всичко, което желаете. Но не ви ли се коства, че това е някак примитивно и скучно?

Огледайте се, не е наложително светът да се върти единствено към вас. Ако имате опция да помогнете на нуждаещите се, направете го. Повярвайте ми, премията няма да закъснее.

Нашият свят е забавно планиран. Доброто постоянно се връща. Разбира се, не е нужно да вършиме положителни и почтени каузи само и единствено от суетност. Вършете положително чисто и просто от сърце. С времето това ще се трансформира в табиет. Да живееш единствено за себе си е висш демонстрация на нарцисизъм и цинизъм.

Голда Меир има вяра, че постоянно, когато е допустимо, човек би трябвало да прави каквото може, с цел да помогне на тези, които са безсилни. Правете го и вие и знайте, че това е честна и благородна постъпка.

По материали от cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР