Как Столична община ще се справи с мръсния въздух, който

...
Как Столична община ще се справи с мръсния въздух, който
Коментари Харесай

Как Столична община ще се справи с мръсния въздух

Как Столична община ще се оправи с мръсния въздух, който тормози София непрекъснато разясниха в утринния блок на Bulgaria On Air бщинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов, сътрудника му от ГЕРБ Зафир Зарков и основателят на уеб страницата "airsofia.info " Стефан Димитров.

Според Паргов би трябвало ежемесечно миене на улици и канавки в цяла София, дизелът не трябва да бъде пожеланото гориво за градския превоз, а третата мярка - в домовете, които се отопляват с печки, да не се употребяват подръчни материали като облекла или гуми.

"Трябва да има обществена екологична политика, съпроводена от строги наказания ", счита социалистът.

Зафир Зарков посочи, че ограниченията, които Столичната община ползва не са "от през днешния ден за на следващия ден ", а работата по тях продължава с десетки години. Той добави също по този начин, че Следствен отдел към окръжна прокуратура организира акция по изземането на непотребни автомобилни гуми от автоморгите и магазините за авточасти. Именно изгарянето на каучука е считано за един от основните причинители на замърсяването.

"Обществото чака твърди ограничения, а до момента такива няма. Усилията би трябвало да се насочат към замърсителите. Някой би трябвало да спре старите коли и горенето на твърди горива ", акцентира основателят на уеб страницата "airsofia.info " Стефан Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР