Как ще се провеждат електронни изпити за лицата, отговорни за

...
Как ще се провеждат електронни изпити за лицата, отговорни за
Коментари Харесай

Показаха на служебния министър на транспорта как ще изпитват...

Как ще се организират електронни изпити за лицата, виновни за сигурността на жп транспортите демонстрираха на служебния министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров. Новата изпитна зала, чиято лента беше прерязана във вторник, се намира на бул. " Македония “ 2. Капацитетът й от 16 изпитни терминали я прави най-голямата в България. Такива зали има единствено в София и Горна Оряховица, като потенциалът им е 14 и 10 терминала.



Изпитваните ще оставят персоналната си карта на изпитващия, след която ще се сканира фотографията и персоналните данни. На място пък се прави настояща фотография, която посредством лицево различаване удостоверява дали индивидът е същият. След като се получи удостоверение софтуерът генерира на инцидентен принцип изпитния тест и дефинира мястото, на което да седне.



И с цел да покажат на министър Георги Тодоров, че няма по какъв начин да има измами – първо на изпитното място седна неверен претендент. „ Имаме лицево различаване и тъй като индивидът е различен светна в зелено “, обясниха изпитващите. Ако системата удостовери, че изпитваният е същият човек от фотографията, то се пуска демо версия, която демонстрира по какъв начин се работи с нея.



Тестът се състои от 40 въпроса, а времето за решение е 2 часа. Системата автоматизирано регистрира верните и неверните отговори. Изпитваният има право на 10% неверни отговори или това са 4 въпроса. По време на изпита е неразрешено да има персонални движимости, по тази причина са инсталирани шкафове, в който чиновниците да ги оставят.



„ Това е следващата стъпка на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията по пътя на дигитализацията “, съобщи министър Тодоров и добави, че по този метод се цели унищожаване на въздействието на човешкия фактор, обективност при инспекцията на знанията на изпитвания, секване опитите за измами и повишение на квалификацията на фрагментите от железопътния бранш. До края на 2021г. следва надграждане на системата на Изпълнителна организация „ Железопътна администрация “, като искащите да се образоват, ще могат да заявят тест и да го решат.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР