„Как ще го наречем – фиксиране, връзване, мобилизация – все

...
„Как ще го наречем – фиксиране, връзване, мобилизация – все
Коментари Харесай

Проф. Литвиненко за вързаните бебета: Случва се, гледката е потресаваща

„ Как ще го назовем – фиксиране, връзване, готовност – все едно и също. Факт е, че се случва, има обстановки, когато се постанова такова фиксиране на бебетата, с цел да се реализира животоспасяваща обстановка, тъй като децата не знаят по какъв начин да пазят своя абокат, само че има други средства, тази панорама (в болничното заведение в Сливен) е потресаваща “, разяснява пред bTV ръководителят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко във връзка на случая с вързаното бебе в лечебно заведение, която потресе обществеността.

Прави усещане, че няма места за майки в този бокс, а „ най-хубавият асистент в тази обстановка е майката “, означи проф. Литвиненко.

Друго, което му е направило усещане е, че няма образен контакт с бебетата на лекарите с бебето в това помещение. Повечето боксове се вършат от стъкло точно с тази цел.

Не може да бъдат оставени деца на тази възраст без контрол, безапелационен е педиатърът.

Според проф. Литвиненко в тази ситуация „ прозира и неналичието на личен състав “ и въпреки да не е бил в болничното заведение в Сливен, той допуска, че съставът там е недокомплектуван.

Педиатърът още веднъж означи, че в такива обстановки е неотложно майката да участва, с цел да носи отговорност за протичащото се.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР