Как са гласували избирателите по възраст?Според данните на Алфа рисърч

...
Как са гласували избирателите по възраст?Според данните на Алфа рисърч
Коментари Харесай

Как са гласували хората по възраст, населено място и образование?

Как са дали своят вот гласоподавателите по възраст?

Според данните на " Алфа рисърч " младите са дали своят вот повече за " Продължаваме промяната ". В предходните избори желана от най-младите беше Има Такъв Народ.

ГЕРБ се показва добре в междинните възрастови генерации, където също среща конкуренцията на Политическа партия, само че съумява да я удържи. Българска социалистическа партия се показва обичайно измежду най-възрастните генерации. Движение за права и свободи е релативно отмерено в другите възрастови групи.



Според данните на " Галъп " прави усещане, че гласувалите за Румен Радев са по-възрастни хора. Младият избор е най-силно изразен при Мустафа Карадайъ поради структурата на групите, които обичайно гласоподават за Движение за права и свободи. За Костадинов е гласувала дейната група. ГЕРБ е партия на междинния градски българин.



Как са разпределени гласовете по обитаемо място?

Според " Алфа рисърч " в София Политическа партия лишава преимуществото на Демократична България, което имаше през юли. В регионалните градове още веднъж конкурира ГЕРБ, като съумява да резервира въздействието си в по-малките градове. Българска социалистическа партия има най-хубавите си позиции в дребните градове. Движение за права и свободи е обичайно изборът на хората, които живеят в селата.



Данните на " Галъп " сочат, че 70% от вота за Мустафа Карадайъ идва от селата. Обратно - Лозан Панов - 40% от вота идва от София. Вотът за Радев е разнороден.



Как е разпределен вотът по обучение?

Тук Политическа партия взима максимален дял от поддръжката на висшистите. Това е групата, в която Демократична България имаше мощен резултат на предходните избори. Друг резултат е голямото въздействие, което има Движение за права и свободи измежду най-ниско образованите гласоподаватели.



При Лозан Панов като характерен представител на обичайна десница - вотът съдържа в огромна степен дял висшисти. Различни обществени пластове са предпочели Костадин Костадинов. Подкрепата на Движение за права и свободи е обвързвана с по-ниските обществени пластове. Почти идентична е структурата при Румен Радев и Анастас Герджиков, както и при Костадинов. Това значи, че тези претенденти са съумели да приказват на доста и разнообразни обществени групи по едно и също време.



Какво е разпределението на вота по етнос?

Данните сочат, че новите партии не са съумели да доближат до гласоподавателите, които се самоопределят като турци и роми.



При изборите за президент няма изненади. Открояващият се образец е претендентът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР