Как работи безплатната платформа Дигитална раница“?Безплатната интерактивна платформа “Дигитална раница

...
Как работи безплатната платформа Дигитална раница“?Безплатната интерактивна платформа “Дигитална раница
Коментари Харесай

Как работи безплатната платформа „Дигитална раница“?


Как работи безплатната платформа „ Дигитална раница “?

Безплатната интерактивна платформа “Дигитална раница ” дава достъп до образователни материали,

уроци, задания и други запаси за възпитаници, учители и родители.

Платформата е налична от всяко устройство с интернет и може да се употребява за подкрепяне на образователния развой по разнообразни способи.

В “Дигиталната раница ” могат да бъдат открити разнородни интерактивни презентации,

изображения, анимации, видео и аудио клипове, 3D модели, виртуална и добавена действителност.

Материалите са съобразени с българската образователна стратегия и са налични за всички равнища на обучение – от начален до гимназиален стадий.
Платформата предлага опция за присъединяване в онлайн уроци,
които са водени от опитни учители и покриват разнообразни тематики от образователната стратегия.

Платформата предлага и опция за основаване на виртуални класни стаи, които могат да се употребяват за осъществяване на онлайн уроци, полемики и други действия.

Освен това “Дигиталната раница ” дава опция за осъществяване на задания и проби,

които се употребяват от учителите за инспекция на знанията и уменията на учениците.

Те могат да проследят своя прогрес в действително време, което им оказва помощ да се стимулират и да усъвършенстват своите резултати.

Но това не е всичко – платформата предлага редица благоприятни условия и за учителите. Педагозите могат да употребяват платформата за достъп до образователни материали, които да употребяват в своите уроци.  Учителите имат опцията да основават и разгласяват свои лични онлайн уроци, които да са налични за всички учебни заведения в страната.

За задачата педагозите си служат с MozaBook – професионална цифрова система, предопределена особено за подкрепяне работата на учителите и е направена съгласно техните потребности. Педагозите могат да употребяват “Дигиталната раница ” за мониторинг на напредъка на своите възпитаници, което им оказва помощ да разпознават децата, които се нуждаят от спомагателна помощ.

Родителите също имат достъп до информация за образователния развой на своите деца, в това число оценки, отсъствия, бележки и задачи за независима работа. Това им оказва помощ да наблюдават университетския прогрес на децата си и да се свържат с учителите, в случай че има някакви проблеми.

В раницата, посредством системата НЕИСПУО, могат да се видят и електронните дневници. За задачата просветното министерство е построило два дейта центъра, които употребяват облачна технология за предпазване и ръководство на данните на учители и възпитаници. Това разрешава по-голяма сигурност и надеждност, като се понижава извънредно доста риска от хакерски атаки и неоторизирани достъпи. Достъпът до „ Дигиталната раница “ се реализира чрез самостоятелните сметки на учениците и учителите в . Родителите могат да влизат в раницата през регистрацията си в .

“Дигитална раница ” е финансирана от Оперативна стратегия “Наука и обучение за образован напредък ” и се извършва от МОН. Целта на плана е да се обезпечи достъп до качествено обучение за българските възпитаници, както и такива живеещи в чужбина.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР