Как парфюмът ни да издържи по-дълго. Много е дразнещо да

...
Как парфюмът ни да издържи по-дълго. Много е дразнещо да
Коментари Харесай

Как парфюмът ни да издържи по-дълго

Как парфюмът ни да издържи по-дълго. Много е дразнещо да напръскате обичания си парфюм и ароматът му избледнее бързо в границите на няколко часа.

Искате ли да миришете добре през целия ден? Ето няколко трика, които ще оказват помощ да удължите живота на вашия парфюм.

  1. Нанесете парфюм върху пулса

Изберете няколко точки на пулса, с цел да запазите аромата си по-дълго. Тъй като ароматът реагира на топлота, нанасянето му върху пулса може да ви помогне да усещате миризмата през целия ден. Напръскайте задната част на коленете, вътрешната страна на лактите или задната част на врата. Всички тези точки работят като мини излъчватели. Нанесете парфюма леко върху кожата, само че не го втривайте, защото това ще повлияе на аромата.

  1. Напръскайте върху облеклата

Не се ограничавайте единствено да пръскате мирис върху тялото си – потта и естествените масла могат да се натрупват през целия ден, което води до избледняване на аромата. Напръскайте доста малко и върху облеклата. Остава по-дълго върху тъканта, в сравнение с върху кожата. Влакната на облеклата могат да задържат миризми за дълго време.

  1. Нанесете парфюма върху мокра кожа

Вероятно сте чували, че влажната кожа е по-ефективна за задържане на мазнини, в сравнение с сухата кожа. Разпръснете парфюма след душ, защото парата оказва помощ за освобождението на аромата. Кожата и телесната ви температура са горещи, когато излезете от душа. Ароматът ще бъде заключен от влагата върху кожата ви.

  1. Напръскайте върху косата

Ароматът остава върху косата доста по-дълго, в сравнение с върху кожата. Когато нанасяте парфюм върху косата си, би трябвало да сте изключително деликатни. Вместо да пръскате парфюм на алкохолна основа непосредствено върху косата си, напръскайте го първо върху гребена и по-късно деликатно го нанесете през косата си.

  1. Подгответе кожата си с основа

Преди да сложите парфюм, нанесете малко лоен крем или гъсто, неароматно масло върху точките за нанасяне на парфюма, с цел да дадете на аромата повече живот. Можете също да употребявате лосион без мирис, с цел да овлажните кожата си, преди да напръскате парфюма. Ако нанесете такава основа под парфюм, ароматът ще трае по-дълго.

Комарите хапят по-често потните хора

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР