Как можеш да разбереш дали човекът до теб е подходящият?

...
Как можеш да разбереш дали човекът до теб е подходящият?
Коментари Харесай

Пълноценната любов ражда енергия и страст към живота

Как можеш да схванеш дали индивидът до теб е подобаващият? Ако те кара да мечтаеш за бъдещето, да обичаш, да си признателен, да изпитваш безкрайна пристрастеност към живота – значи любовта ви е същинска!

Отначало влюбеният е мощно притеглен от обекта на любовта си. Тази обич частично е животинска: тя пришпорва влюбения като каляска, теглена от див кон. Но другата част е по-човешка и желае положителното на обекта на любовта. Ако има шанс, влюбеният притегля погледа на обекта на любовта си, който е благоразположен към позитивен отклик: постоянно е отлично да будиш обич.

Ако си харесат, откакто поговорят, във връзката им стартира да се заражда нещо ново. И двамата са изумени от съзнанието, че това ново другарство като че ли е по-значимо от връзките, които са имали преди. Като усилващо се в кухнята ехтене, любовта им минава от единия към другия и назад и пораства. Подобно на нравствен елексир, тя изпълва телата и душите им.

Някои влюбени са подправени един с различен, те са злобни, враждебни или имитират пристрастеност. Но за същински обичащите взаимността на техните желания и характери прави чудеса – тя подхранва страхопочитание. Животът за тях става удивителен.

Пълноценната обич ражда пристрастеност освен един към различен, само че и към самия живот, към философията. Истински обичащите желаят да знаят какво е любовта, тя носи нови прозрения, изпълва живота с повече пристрастеност, прониква в огромните въпроси. Отчасти е цялостна полуда, само че не всяка полуда е самозаблуда: любовта има сила и освобождава сили, които другояче биха спъвали развиването на хората.

Такава е силата на любовта. Тя може да победи над невротичните сметки, които хората си вършат във връзките, може да свърже интелекта с тип познание, което е над чисто нереалното, обективното и рационалното.

42 дълбоки мисли за живота, вселената и всичко останало – Марк Върнън, markvernon.com

Издателство: Кибеа,

Инфо: http://mostzaknigi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР