Как метежът на Евгений Пригожин ще промени ситуацията на бойното

...
Как метежът на Евгений Пригожин ще промени ситуацията на бойното
Коментари Харесай

След новините: Как метежът на Пригожин ще се отрази на хода на войната в Украйна?

Как метежът на Евгений Пригожин ще промени обстановката на бойното поле в Украйна и по какъв начин ще работи НАТО, включително и на територията на България?

Бунтът на ЧВК " Вагнер " остави белези в Русия, сходни на тези от фронтовата линия в Украйна. В нощта на 23 против 24 юни военни колони с наемници влизат в южна Русия, завладяват Южното командване в Ростов на Дон и не престават към Воронеж и Москва.



Ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин - министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. В серия от послания Пригожин упрекна съветския хайлайф в корупция и разгласи за неистина формалната версия на Кремъл за началото на войната в Украйна.

На 200 км от Москва, а Пригожин се съобщи Александър Лукашенко. Въпреки това бойците на " Вагнер ", а съветският президент Владимир Путин призна, че страната е била на ръба на революция.

Не е ясно дали е свалено. Има спекулации, че военачалник Суровикин, непосредствен до Пригожин, е задържан. От предходната събота до момента началникът на генералния щаб Валерий Герасимов не е виждан обществено. Министърът на защитата Сергей Шойгу беше показан на посещаване при съветските войски на фронта, само че не е ясно по кое време са снимани фрагментите.

Вижте повече в разбора на Тоня Димитрова в рубриката " След новините "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР