Как Лили Иванова успява да се пребори с Хелена Вондрачкова

...
Как Лили Иванова успява да се пребори с Хелена Вондрачкова
Коментари Харесай

непознатиТЕ ни срещат с българите във Фридрихщат палас

Как Лили Иванова съумява да се пребори с Хелена Вондрачкова за сърцата на публиката в Германска демократична република?

Музика, акробатика и луди танци предлага празничният епизод на „ непознатиТЕ ” на 24 декември (неделя) от 11:00 ч. по bTV. Филмът „ Българите във Фридрихщат палас “ на журналиста Георги Тошев, режисьора Ема Константинова и операторите Иван Мурджев и Антония Барулова ни среща с някои от най-известните наши актьори и музиканти, които разделят сцената на фамозния спектакъл със международни звезди като Луис Армстронг, Шърли Беси и Лайза Минели.

Солистът Аспарух Лешников е една от най-големите звезди в Европа. Той е първият българин, който пее на сцената на фамозния спектакъл. След него на сцената стъпва първата българска акробатична натрупа, ръководена от Лазар Добрич. Леа Иванова е същинска сензация в Германска демократична република с нейния репертоар и възприятие за комизъм.

През 70-те години в фамозния спектакъл на източна Германия се снима най-популярната телевизионна занимателна стратегия в източна Европа – „ Шарено котле “. В нея са вложени огромни средства, с цел да се привлекат настоящи групи от Запада като АББА и Бони Ем.

Най-големите звезди от „ братските социалистически страни “ взимат присъединяване в обилните шоупрограми, които се предават в страните от Варшавския контракт. Бисер Киров и Борислав Грънчаров са поканени да вземат участие, а Киров остава в Германия с контракт за концерти и запис на плочи.

В началото на 80-те Лили Иванова се преборва с конкуренцията на Хелена Вондрачкова и се трансформира в фаворитка на немската аудитория в продължение на две десетилетия. За първи път феновете ще видят нейни редки осъществявания на немски и британски език в епизода на „ непознатиТЕ “ тази неделя (24 декември) от 11:00 ч. по bTV.

Последният български артист с сполучлива кариера във Фридрихщат палас е Орлин Горанов през 90-те години.

За разлика от артистите, през балетната натрупа минават доста надарени български танцьори като Елица Зафирова и Димитър Пейчев, а Александра Георгиева през днешния ден оглавява балета на театъра. Вече повече от 15 години тя е един от моторите на грандиозното шоу, в което се сменят 50 костюма и има танци на световноизвестни хореографи.

Българската Емилия Николова – Байер е създател на скулптурните пана, част от фасадата на новата постройка на театъра.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР