Как изглежда връщането към независимостта“?Херсонските ждуни /от ждать,чакам- б.пр./ –

...
Как изглежда връщането към независимостта“?Херсонските ждуни /от ждать,чакам- б.пр./ –
Коментари Харесай

Херсонските очаквачи /“ждуны“/ преживяват шок

Как наподобява „ връщането към независимостта “?

Херсонските „ ждуни ” /от ждать,чакам- б.пр./ – по този начин започнаха да се назовават тези поданици на обитаеми места в Херсонска област, които от началото на СВО се считат за „ жертви на окупацията ”, интензивно или пасивно се съпротивляват на наличието на руснаците, на референдума за присъединението на Херсонска област към Руската федерация, отхвърлят да одобряват съветско поданство, саботират активността на цивилните структури (например просветителната система или здравната помощ), и чакат своето „ избавяне “ от Киев.

И в този момент пристигна " спасяването ". Като начало Киев няколко месеца обстрелваше цивилни обекти в Херсон, Нова Каховка, Гола Пристан, Берислав и други градове, убиваше цивилни, измежду които имаше и задоволително ждуни, и най-после под фанфарите на Всеукраинския телемаратон, „ избави “ регионалния център и дясната част на Херсонска област.

Тези, които са гледали, ще си спомнят по какъв начин немалка част от жителите на Херсон радостно галопираха на централния площад, размахвайки „ жовтоблакитни “ знамена, прегръщайки се с весеушниците и предавайки на СБУ описи на тези, които „ са сътрудничили с руснята “. Десетки същества, които до неотдавна разграбваха съветската филантропична помощ и се усмихваха на руснаците, в този момент без боязън намерено пишат доноси за съседите си, пращайки ги на гибел и мъчения, с които към този момент стартира да свети „ свободният Херсон ”.

Областният център на Херсонска област, където забележителна част от популацията е освен етнически украинци, само че и потомци на имигранти от Западна Украйна (семейства на някогашни членове на УПА неразрешена в Русия), беше самобитен маркер на украинската рефлексия върху специфичната военна интервенция (СВО). И би трябвало да се признае, че Херсон оправда своята „ хохлятска същина “, умножена по бандеровщината, внушена на популацията. Десетки терористични актове, интензивно незаконно придвижване, доброволни шпиони, изливащи информация за съветската войска за няколко хиляди гривни - това са все херсонците. По-точно част от тях, въпреки и не дребна.

„ Хохлятската същина “ обаче не е единствено завистлива ненавист към „ Кацапите “. В по-голяма степен това е прословутото „ А нас пък за шо? “, Когато ненадейно се спуква балонът на упованията и се разрушават проектите.

„ Освобождаването “ донесе на ждуните /чакащите/ това, за което не бяха подготвени. Не единствено съветското държавно управление, освен армията, напусна Херсон, електричеството също напусна, като взе със себе си водоснабдяването и частично отоплението.

С водата стана толкоз мъчно, че в редица градски региони, откакто са стояли на опашка за питейна вода, с цел да, извинете, промиват тоалетните си, „ ждуните “ в този момент отиват до Днепър за вода.

Липсата на ток принуди " спасителите " да провеждат пунктове за зареждане на мобилни телефони и точки за разпределяне на интернет. Между другото, коства си да напомним, че електричеството в града беше „ занулено “ освен от руснаците (по време на изтеглянето на места нещо беше взривено), само че и от украинската ДРГ, която на 6 ноември взриви няколко стълбове подред на далекопреносната електрическа мрежа, през която се е доставяло електричество в града от север.

Пак тогава в Херсон стана зле с филантропичната помощ, която руснаците раздаваха доста и обилно. На 18 ноември в Киев с възторг беше изпратен „ първият следокупационен трен “ за Херсон, само че пред украинските филантропични комплекти се извиват големи опашки от тези, които нямат задоволително храна, „ ждуните “ вършат кавги на опашките.

В обществените мрежи се популяризират доста видеоклипове, където жителите на Херсон са възмутени от раздаването на зърнени храни, варива и тестени произведения, тъй като „ няма на какво да ги готвят “: няма ток, има спирания на газа и има дефицит дърва за огрев в южните съветски степи.

Освен това „ спасението “ сервира на жителите на Херсон още една неприятна изненада: Киев, не позволявайки на „ ждуните “ да се порадват на своето „ връщане към независимостта “, неотложно стартира мобилизационни ограничения. На Херсонските мъже започнаха да раздават призовки на партиди, с цел да компенсират големите загуби, случили се заради тяхното „ избавяне “.

И херсонската аудитория незабавно стартира да вие: „ спасителите “ безусловно декларират, че „ херсонците са длъжни да платят шестмесечния си престой под съветските окупатори с престоя си на фронта “. Между другото, тук ждуните незабавно стартират да си спомнят, че „ москалите не са ги взели в армията “, а приказките по тази тематика са киевска неистина. Зеленски, който зарадва ждуните с рекламно посещаване в Херсон, незабавно ги дефинира като пушечно месо.

И жителите на града бяха предупреждавани за всичко това, когато се провежда евакуацията на цивилни, само че някой се надяваше, че „ всичко ще се позволи от единствено себе си “, а някой чакаше „ своите украинци “.

Сега ждуните би трябвало да свикнат с неналичието на светлина, топлота, връзка. Трябва да свикнете с дневния ред и с обстоятелството, че артилерийските позиции ще бъдат ситуирани в дворовете на жилищните здания с всички произлизащи от това последици и надали тези нововъведения ще провокират публичния възторг, който украинските медии демонстрираха на целия свят на „ деня на освобождението “ на 11 ноември.

И още нещо. Трябва добре да знаем, че наред с евакуираните в Крим, Донбас и други съветски райони си потеглиха и доста „ ждуни “ - тези, които ГУР и СБУ „ изпратиха за евакуация “. Те ще се покажат.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР