Как и къде в помещението да позиционирате орхидеята, така че

...
Как и къде в помещението да позиционирате орхидеята, така че
Коментари Харесай

Орхидея – къде да я позиционирате, така че да цъфти дълго и да расте активно?

Как и къде в помещението да позиционирате орхидеята, тъй че да цъфти и да пораства интензивно? Оказва се, че множеството производители на цветя обръщат внимание единствено на степента на нужното осветяване. Въз основа на това, цветето най-често се слага до перваза на прозореца.

Настоящата публикация е отдадена на красивата орхидея.

Къде е най-добре да я позиционирате, с цел да цъфти по-често и по-дълго, да не изсъхва, да не пожълтява, да не боледува, да наподобява постоянно превъзходно, както и да ви зарежда с шанс и благоденствие къщата.

Кое е най-подходящото място за прелестното цвете?

На първо място, несъмнено, би трябвало да обърнете внимание на равнището на осветеност, от което орхидеята се нуждае. Това растение желае много огромно количество светлина, само че въобще не понася директните лъчи. Именно при такива условия наподобява ужасно, не пожълтява, цъфти дълго време и щедро.

Следователно витрината с изход на юг е вид, подобаващ единствено за зимният сезон. През пролетта, лятото и есента в идеалния случай дръжте орхидеята на източния прозорец: там ще има задоволително слънце, а лъчите на утринното слънце няма да горят листата. Прозорец със западна ориентировка също ще свърши работа. Със северен изход не е подобаващ вид, тъй като растението ще страда от липса на светлина.

Относно някои места вътре в стаите (нощни шкафчета, маси, хладилник), тогава можете да поставите орхидеята върху тях, при изискване, че те се намират в непосредствена непосредственост до прозореца. Ще бъде идеално с южен изход. В този случай светлината ще бъде задоволителна за орхидеята, а в същото време лъчите няма да са мощни.

Ако листата на орхидеята станат тънки и бледи, тогава мястото е изцяло неуместно. Преместете го по-близо до светлина.

 

Най-общо казано, идеалното място за прелестната орхидея е всекидневната или спалнята.

Ако желаете да поставите орхидея в кухнята, то имайте поради, че растението не обича въздушните течения, а в кухнята най-често отваряме прозореца.

Поставянето му над печката също не е добра концепция: горещата пара може да навреди на растението. Но масата за хранене, хладилникът до прозореца, рафтът покрай мивката са много по-подходящи места.

Някои дизайнери слагат орхидеи в банята. Поради високата мокрота, растението в действителност ще се усеща добре. Но единствено в случай че банята има прозорец и задоволително светлина.

Стандартната температура на въздуха в жилищата е много подобаваща за орхидеи. Но с цел да се предизвика образуването на дръжки, орхидеята би трябвало да се извади на хладно място (около 15 градуса).

Можете да извършите това през зимата, тъй че орхидеята да цъфти до пролетта. Ако балконът ви е изолиран, можете да я разположите там.

Според Фън Шуй орхидеята е знак на естетика, съвършенство, шанс и благоденствие. За да привлечете шансът и хармонията в фамилните каузи, орхидеята би трябвало да бъде сложена в източната част на жилището. За да привлечете благосъстояние и шанс във финансовите каузи, е по-добре да поставите орхидеята в югоизточна посока.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР