Как е най-изгодно да се топлим през зимата? Крайната цена

...
Как е най-изгодно да се топлим през зимата? Крайната цена
Коментари Харесай

Кой вид отопление е най-изгоден?

Как е най-изгодно да се топлим през зимата? Крайната цена не зависи единствено от метода на отопление, само че и от вида на жилището, спомагателните вложения като саниране на блока, както и първичната инвестиция. Най-общо отоплението на твърдо горива е най-евтино, а на ток - най-скъпо.

Пред bTV енергийният специалист Еленко Божков уточни, че за 100 квадрата апартамент в саниран панелен блок с нова дограма, приблизително месечно отоплението на парно излиза към 150 лева, като в това не влизат спомагателни към 17 лева за сградна апаратура.

Отоплението на ток е най-скъпо. Около 350 лева на месец за същия вид апартамент. Божков посочи, че в случай че се употребяват климатици това би намалило сметката двойно.

Топлото на природен газ излиза към 146 лева на месец . Тук обаче инвестицията е сериозна - над 4000 лева в началото за създаване на инсталацията.

Най-евтиното отопление е това на твърдо гориво – малко над 100 лева То обаче има редица дефекти, което го прави мъчно използвано в градска среда. „ В градските жилища няма комини или са запушени. При дървесните палети се доближаваме до централизираното отопление”, уточни специалистът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР